Borlänge up next

Uppdaterad: 17 okt 2019

Efter en ledig helg har Örebro nu gett sig in i de tre sista veckorna av förberedelser inför seriestarten. Allt skall upp ett par nivåer, detaljer i spel skall finjusteras och tränarstaben skall se till att laget är precis så redo man vill att de skall vara när det är avslag den 3/11 hemma mot Nässjö i Behrn Arena.

Närmast på programmet förutom hård träning denna vecka står träningsmatchen hemma mot Borlänge Bandy. Festivallaget har gått tillbaka till rötterna, till föreningens ursprung och blivit Borlänge Stora Tuna Bandy igen. Borlänge som hade flera profiler i laget förra säsongen har dock haft en tuff vår och off season där man tappat viktiga klubbchefen Daniel Johansson till AIK och Rasmus Linder till Broberg för att nämna några tunga avbräck.


Där och då när Borlänge blev P&L och tog in Fosshaug. Nu är det nya tider.


Trotjänaren och eldsjälen, tillika sportchefen, Jocke Nyström, har dock tillsammans med viss hjälp av Daniel lyckats se till att Borlänge kan ställa ett lag på isen denna vinter. För det såg mörkt ut på spelarfronten ett tag i våras men hårt arbete lönar sig och förhoppningsvis kommer alla nya spelare, många har aldrig varit på den här nivån, få en enormt stor erfarenhet och växa i och med chansen att spela Allsvenskt för Borlänge.


Största profilen får anses vara Ludvig Frid idet nya Borlänge som nu skall försöka att kriga till sig ett nytt kontrakt i landets näst högsta serie.

För Örebros del handlar söndagens träningsmatch mycket om att hitta en jämn nivå i spelet över 90 minuter. Att man gör en insats där man känner efteråt att man gjort det man pratat om och att det sett bra ut enligt de för matchen uppsatta målen. Hittills har man haft svårt att göra en bra insats i 90 minuter även ifall det är tidigt på säsongen.


Vi kan plocka ut delmoment i alla matcher och få till någonting riktigt bra men nu gäller det att få till en fullträff över 90 minuter bandy. En dröm vore att få se första 55 mot LAIK borta i en hel match. Sällan har Örebro sett så täta och solida ut i defensiven där alla spelare var delaktiga över hela planen. Anfallsspelet var brett och fartfyllt men effektiviteten måste fortfarande upp. Man skapar enormt mycket men har gjort det alldeles för svårt för sig själva sista tredjedelen. "Våga skjuta - Tufft att göra mål" passar som handen i handsken här.

Summa summarum, alla vet vilken oerhörd kapacitet den här gruppen sitter inne på, nu är det hög tid att börja plocka fram den! Avslag 14:00 i Behrnabeu på söndag, vi ses där.