Arbetsseger i Kungälv

Uppdaterad: 3 dec 2020

Örebro tog sin femte raka seger när man på Skarpe Nord besegrade IFK Kungälv med 8 - 3 efter 4 - 2 i halvtid. Återigen en match där Örebro gör jobbet som krävs för att vinna utan att egentligen bjuda på något särskilt bra spel. Det var bitvis svåra förhållanden där ute denna kväll och det ledde till lite för mycket slarv, slarv som Kungälv utnyttjade på ett fint sätt vid alla sina tre mål med snabba och effektiva omställningar med bra skridskoåkning.

Men så mycket mer än just målen skapade inte Kungälv och Örebro vann rättvist matchen. De facto är att hemmalagets mycket duktiga målvakt denna kväll, Victor Lindblom, höll nere siffrorna under andra halvan av andra halvlek.

Kort och gott, en dag på jobbet där laget kan betydligt bättre, ändå vinner man komfortabelt och för spelet stora delar av matchen. Nu är Örebro ensamma i denna helgalna serie med full pott, det gläder oss givetvis samtidigt som vi vet att det krävs en spelmässig höjning till lördagens bortamatch mot Åby/Tjureda.

Känns som att vi kliver in lite trevande i början av matchen. Vi fick inte ihop våra lagdelar, men det ordnade till sig ju längre in i matchen vi kom. Men åhh så härligt att åka ner till Skarpe och bara släppa till tre mål. Om man gör det, så vinner man varje match!

Simon Hagström, försvarare


Vi var inte riktigt påkopplade från start vilket gjorde att Kungälv kunde utnyttja farten i medvinden i början av första, men sen kommer vi in i det mer och mer och försvarar oss bra. Det är ändå starkt av oss att vinna så klart som vi gör trots att vi vet att vi kan mycket bättre.

Jakob Sjölander, mittfältare

Saku gjorde hattrick mot Kungälv. Arkivbild: Lennart Eriksson


Det är bra att vi har dem där framme (Saku och Nico). Ärligt talat spelade vi inte ens särskilt bra i dag, men ändå gör vi åtta framåt, det säger en del. Och det är bra för grabbarnas självförtroenden att de får sätta några bollar, för det kommer behövas när vi möter tuffare motstånd framöver.

Niclas Holmgren, tränare

Det är svårt att spela här, och det är ett styrketecken att vi vinner så tydligt trots att vi spelade ganska dåligt. Vi gjorde åtta mål och kunde ha gjort fem–sex till om det inte vore för fantastiska räddningar av deras målvakt, medan de hade fyra avslut på mål. Första 20 var egentligen inte så bra försvarsmässigt och Kungälv hade medvind, men de kom ändå ingenstans.

Niclas Holmgren igen, tränare, till NA sporten efter matchen


Vi väljer att plussa lite extra för Saku Hämäläinen och Nico Nevalainen idag, de har båda inlett säsongen riktigt starkt. I Kungälv är redan nämnde Victor Lindblom klart bäste spelare denna onsdagskväll.


Matchfakta

NA om matchen

Kungälvs-Posten om matchen

Anders Uhlin om matchen