21 av 22, känn på den!

Uppdaterad: mar 1

Ja, vilken makalös säsong. Att vinna 21 av 22 matcher i en serie där inget lag är dåligt, där man direkt straffas om man inte är påkopplade. Örebro tangerade Gripens Allsvenska poängrekord från 2014, 42 poäng, men då var det två pooler och inte alls samma kvalitet på lagen och serierna. Det här är en urstark och imponerande bedrift och man slår poängrekord i nya Allsvenskan med marginal. I dagens match mot LAIK var det heller inget snack även om det började illa med tre LAIK mål på lika många skott.

Örebro skapade klart flest heta målchanser över 90 minuter och vinner en mycket snäll bandymatch rättvist. Det man kan undra över med lite distans till matchen är hur det kunde bli så oerhört mycket utvisningar? 110 minuter, man blir nästan lite chockad över den siffran. Men det behöver vi inte bry oss om nu. Örebro har Elitseriestatus från och med idag som lag och spelar nästa säsong mot AIK och Villa istället för Jönköping och Västanfors.

I första halvlek bar man inte riktigt där och förlorade mång 50/50 lägen. Man skapade ändå klart mest i första men var ännu starkare i andra och gick fram till 9 - 3 innan LAIK reducerade två gånger om. Örebro är mycket välförtjänt i Elitserien nästa säsong och samtliga i gruppen har svarat för en fantastisk säsong, ingen nämnd, ingen glömd. Vi stannar där och låter laget fira och njuta av denna insats för att sedan gå på en välförtjänt ledighet.


Örebro är tillbaka där man hör hemma, Örebro är i Elitserien!


MatchfaktaFler bilder från säsongens sista match finns här.