ÖSK värvar finsk supertalang

Örebro SK Bandy har i hård konkurrens med flera andra klubbar lyckats knyta till sig den finska supertalangen Saku Hämäläinen från finska mästarklubben JPS. Saku har av de som har god insyn i finsk bandy kallat JPS sonen för "nästa Määttä". Dit är det förstås en bit kvar för Saku som är född 1999 och halvbror med ÖSK:s Nico Nevalainen. Men det är en av de större talangerna finsk bandy fått fram på senare år.


- Det är förstås oerhört glädjande att Saku väljer att spela för oss när det varit många klubbar som velat ha hans signatur. Det är en stor talang som säkerligen kommer att bjuda på show på de riktigt stora arenorna om några år. Personligen tror jag att miljön och tryggheten i Örebro SK Bandy och spel i BandyAllsvenskan är viktigt för att han skall ta ytterligare kliv i sin utveckling säger Johan Allansson i ÖSK Bandys styrelse. Johan fortsätter vidare:

- Saku är en riktig killer i straffområdet men har också ett mycket fint spelsinne, något han inte minst visade i det finska ligaslutspelet där han vann poängligan på 10 + 12 och valdes till MVP under slutspelet. Det säger en del om hans kapacitet. Ett extra stort tack till dem som lyckats ro den här värvningen i hamn. Det kan om alla spelare hittar en jämn nivå bli en intressant vinter i Behrn Arena.

Varmt välkommen till sportklubben Saku!