ÖSK jagar fjärde raka

Örebro är i fin form och jagar fjärde raka segern. På andra sidan står kanske seriens mest svåranalyserade lag. Undertecknad har sett fem olika matcher från omgång 1 - 9 och de har sett helt olika ut såväl i taktik som prestation. LAIK är i grunden ett riktigt bra och skolat lag som tippats i toppen, därför gäller det att vara påkopplade från matchminut #1. Gästerna har hittills inte riktigt kommit upp i nivå.

Örebro har sedan man hittade stabilitet i sitt defensiva spel över hela isen varit ett lag att räkna med. Ser vi tillbaka så har man spelat riktigt bra från Tellusmatchen och fram till nu, det var tillfälligheter som gjorde att Tellus vann istället för Örebro. Men det är lagt därhän. Mot LAIK väntar som sagt ett svårläst lag där det gäller att ha koll på spelare som Simon Artig och kanske framför allt lagkaptenen och skyttekungen Christoffer Norin. Vi förväntar oss att ett hittills ganska ojämnt spelande LAIK kommer att störa Örebros uppspel och i sitt egna anfallsspel jobba med mycket lyft mot framför allt Norin.

LAIK har den senaste veckan haft problem med sjukdomar och skador vilket gjorde att förra säsongens tränare Marcus Sixtensson fick hoppa in som libero. Det och några fler jobsposter till trots, så lyckades man vinna mot Nässjö i en måstematch. Frågan är om LAIK nu är på väg att hitta tillbaka till det spel som många tippat skall ta dem till topp 4 i serien?

För de gulsvarta gäller det att fortsätta att vara ödmjuka och jobba stenhårt. I den här serien finns inga lätta matcher och den mot LAIK är definitivt en av de tuffare uppgifterna på förhand. Men om Örebro kommer upp på den nivå man hållit de senaste matcherna i sitt spel, ja, då blir det tufft för LAIK att vända hem med två poäng. Örebro är favoriter sett till säsongen så här långt men det är en taggad motståndare som säkerligen vill fälla Örebro. Tränare Jesper Bryngelsson vill säkerligen också vinna det första tävlingsmötet mellan honom och Niclas Holmgren. De kamperade länge och väl ihop i Nora. Vi tror dock att Holmberg tar hem denna rond förutsatt att Örebro är påkopplade från start.

I gästande LAIK tycker vi att ni skall kolla in Christoffer Norins bandylexikon lite extra. I Örebro får ni gärna i detalj kolla på Simon Hagströms finfina försvarsspel, allt som oftast en ren fröjd för ögat.


Avslag klockan 14:00 imorgon, lördag. Terrassen håller öppet från 12:30.


Kan ni inte vara på plats så sänds matchen på Bandyplay. Ni kan också med fördel följa den via Elitrapport eller appen Bandygrytan.