ÖSK hungriga på mer

Det har varit en omtumlande vecka fylld av lycka och firande. Men i tisdags återsamlades laget för att ladda om inför den sista månaden av träning och matcher. Och alla är rörande överens om att man skall göra allt man kan för att sätta en perfekt säsong, 22 raka segrar och nytt poängrekord i BandyAllsvenskan, men kanske framför allt, klubbrekord i antal raka segrar. Det ligger för närvarande på 20 raka och sattes säsongen 1992/93.

Vi kan inte sluta att imponeras av lagets hunger på att hela tiden tävla i varje moment. Det som skiljer sig lite från innan är att alla kan njuta lite mer av varje minut, varje sekund ute på isen, och man kan spela avslappnat, helt utan press. Vissa hade kanske slagit av på takten, avancemanget klart och så även seriesegern, men hungrar man efter ytterligare framgång och ständigt tävlar så är det inget alternativ. Samtidigt har man också ett ansvar mot sponsorer, förening och övriga lag att ge sitt yttersta. Först ut i lagets kamp att nå den perfekta säsongen är Nässjö på hemmaplan.


Och ni kan gissa om Örebrolaget är sugna på att visa smålänningarna att man är betydligt bättre än i Nässjö. Visst Nässjö var bra, men tillsammans med första halvlek mot Gripen så toppar det listan över beigea insatser den här säsongen. På det är Nässjö formstarka, slog LAIK komfortabelt senast och har ett bra go i laget. Givetvis vill Örebro sätta stopp för Nässjös jakt på poäng och att bli det första laget som tar poäng av Örebro.

Den största motståndaren är dock laget själva. Det mentala spelet, att kunna fokusera på rätt saker och leverera trots att man redan är klara seriesegrare. Det kan bli en prövning, samtidigt är det här lagets hunger så pass stark att vi inte tror man kommer att ha problem med att leverera eller ge allt på lördag. Viljan att tävla och vinna är för stark. Hur långt det räcker är sedan en helt annan fråga.


I Örebro saknas Saku Hämäläinen som flyttat hem till Finland. Givetvis ett stort avbräck för laget men vi är helt övertygade om att firma Eriksson/Holmgren hittar vägar att lösa det tappet på under sista månadens spel. Ett alternativ kan t.ex. vara att spela med Jakob Sjölander som spets. Annars är alla hela och det råder en häftig konkurrens i laget om vilka som skall få spela varje match.

I Nässjö är bl.a. Viktor Lindqvist tillbaka, spelade redan mot LAIK. Därtill har ni alltid lika målfarlige 02:an Isak Karlsson, nyligen uttagen i talanglanslaget.


Matchen startar klockan 15:00 i Behrn Arena, ni ser den med fördel hos vår partner O'Learys. Om ni inte har möjlighet att hänga med polarna där så sänds matchen på Bandyplay med start 14:50.


Vamos Örebro, mot nittonde raka segern!