Örebro vann i Lidköping mot LAIK

Örebro vann en tuff match borta mot LAIK med 7 - 4 efter 4 - 2 i halvtid. Känslan direkt efter är att Örebros tyngd och bredd avgör till lagets fördel, för i ärlighetens namn gör man inte någon jättematch idag samtidigt som LAIK gjorde en av sina bättre insatser för säsongen. Det är dock vinsterna som räknas oavsett hur det ser ut ute på isen och när vi summerar eftermiddagens bitvis sönderblåsta match så vann ändå Örebro rättvist.

Det är bra att vi vinner, men samtidigt är vi inte nöjda. Det finns flera snäpp att ta ut. Vi började ganska trevande. Men det var viktigt att vi fick in 4–2 före paus, och i andra är vi klart bättre. LAIK är med målmässigt, men det känns hela tiden som att vi är starkare. Och det är klart att det finns ett självförtroende i laget nu, att vi vet att vi är starka ju längre matcherna går. Samtidigt är det skönt att känna att vi inte fått ut max, att vi inte vunnit för att vi haft en massa tur. Vi vet att det finns mer att hämta, vi har lite för många bolltapp, till exempel. Där kan var och en bli bättre.

Simon Folkesson till NA efter matchen

LAIK inledde annars bäst när Örebro gjorde lite för många technical errors som ledde fram till ett par hörnslag varpå LAIK på sitt andra satte 1 - 0 i främre krysset. Örebro replikerade på ett lyft dryga sex minuter senare när Nico Nevalainen elegant mötte bollen och drog till direkt bakom en chanslös Anton Sandsjö i hemmamålet, Sandsjö som tveklöst var hemmalagets bästa spelare i matchen.

Hemmalaget tar sen ånyo ledningen när Elliot Fröjd frispelar Christofer Norin med en fin flipp. Där och då kändes det både onödigt och jobbigt då Örebro inte riktigt var med i matchen och inte tillräckligt rejäla. Ändå krigade man in en kvittering inte långt senare genom Alex Adeheimer som också gjorde 2 - 3 innan Saku Hämäläinen avrundade halvleken med att sätta 2 - 4. Ett skönt utgångsläge efter en sådär första halvlek. Å andra sidan kan man inte spela på topp jämt och LAIK bjöd på tufft och bra motstånd.

Alex Adeheimer var långa stunder magisk denna lördag

I andra halvlek kom Örebros sämsta period när man med två spelare mer på isen agerade stressat och utan tanke och bjöd LAIK på 3 - 4 reduceringen. Som tur är visade man karaktär, lugnade ned spelet och gjorde mer rätt saker. Det dröjde då heller inte länge innan 3 - 5 kom signerat Saku Hämäläinen, elegant framspelad av Simon Folkesson. LAIK sätter sedan ett fint lyft på Simon Artig som elegant tar er bollen och serverar Linus Hagman en autostrada mot Joakim Bergqvist. Ett säkert avslut och matchens finaste anfall signerat hemmalaget.

Ett sammansvetsat och svårstoppat lag just nu.

Örebro replikerade direkt genom Anton Engström som inte gjorde något misstag ensam med Sandsjö i LAIK målet. Målet skall ändå tilldelas Alex Adeheimers oerhört eleganta förarbete. Örebro gör sedan 7 - 4 i 81:a minuten på straffslag. Filip Bergman svarar för en enorm soloprestation och revs ber bryskt i LAIKs straffområde. Att hemmalaget ens protesterade där är en gåta, det tvingade också Anton till att slå om straffen då hemmalaget drog på sig en utvisning mitt i straffen för osportsligt uppträdande. Med ett psyke av stål satte Anton även den andra straffen hur säkert som helst och matchen var avgjord. Sandsjö i hemmamålet såg sedan till att siffrorna stannade vid 7 - 4 till Örebro med några högoktaniga räddningar, bl.a. ett limmat friläge.

Saku gjorde två nya mål mot LAIK, han är nu uppe i 18 stycken.

Örebro kan mycket bättre, det vet och känner nog alla men som vi nämnde, det är segrarna som räknas och det känns bra att dem fortsätter att trilla in trots att man inte nått upp till sin yppersta nivå ännu. Läge då att plocka fram den mot Gripen hemma nästa lördag, toppmatch mellan två formstarka lag. Bäst i LAIK, Anton Sandsjö, Elliot Fröjd och Linus Hagman. I Örebro plussar vi för trion Alex Adeheimer, Saku Hämäläinen och Simon Folkesson.


Matchfakta

NA om matchen

NLT om matchen