Örebro värvar från Edsbyn

Örebro har under dagen gjort klart med truppens fjortonde utespelare när man kontrakterade norrmannen Mattias Åstrøm, senast i Edsbyns framgångsrika P-19 lag.

Mattias är född 2001 och kommer efter studenten att flytta till Örebro för spel med gulsvart.


Vår sportchef Thomas Eriksson har haft bra samtal med "Kuben" och Oscar Jonsson i Edsbyns A-lag om Mattias och fått goda referenser. Det är en träningsprodukt och lite av ett fysfenomen. Han är storvuxen och fysisk i sitt spel som offensiv mittfältare vilket är en spelartyp vi har sökt. Vi behöver bli lite mer robusta och tuffare i vårt spel så att få hit Mattias är perfekt. Han är ung och utvecklingsbar och brinner för att träna och spela bandy och det är såna spelare vi vill ha i vårt A-lag.

Johan Allansson, styrelseledamot Örebro SK Bandy


Mattias bandykarriär började i norska klubben Hauger BK där han spelade fram till dess att han började på bandygymnasiet i Edsbyn. På cv:et finns ett P-18 guld med Edsbyn och tre JVM turneringar för Norge. När redaktionen pratade med Mattias tidigare idag så såg han fram emot att få testa på seniorspel i BandyAllsvenskan samtidigt som han låter hälsa att han är ivrig på att flytta ner och träffa grabbarna i laget och komma igång med träningen.


Vi hälsar Mattias varmt välkommen till Örebro SK!