Örebro tog tung seger i Rättvik

Örebro är fortsatt obesegrade i Bandyallsvenskan. I en mycket högkvalitativ bandymatch, vi vågar påstå att det var säsongens bästa match hittills i Bandyallsvenskan, var Örebro snubblande nära att inkassera säsongens första förlust mot ett mycket bra IFK Rättvik. Men återigen visar man moral och kämpar ända in i kaklet på ett imponerande sätt. Och att slå ett av de senaste säsongernas starkaste hemmalag i serien (Två förluster på två år inklusive denna), utan att spela särskilt bra, ja, det tyder på tyngd och styrka i laget.

Dom fasta situationerna var det som till sist fällde avgörandet i denna jämna match som spelades i ett mycket högt tempo där Rättvik var det bättre laget rent spelmässigt sett över hela matchen. Det är dock målen som räknas och där var Örebro tack vare sin tyngd på fasta denna lördag lite, lite bättre. Men oj vad man fick slita för att hålla segerraden intakt.


Den sjukaste match jag varit med om, så jäkla gott att vinna. När de gör 5–4 i 76:e minuten och vi får en utvisning, då såg det inte bra ut. Vi skapade just ingenting. Men på något vis får vi ihop det i slutet, och kan vända och vinna. Det kan låta klyschigt, men helt ärligt, vi tittar inte i tabellen. Det är klart att vi vet att vi leder när vi vunnit allt hittills, men vårt fokus är bara att vinna nästa match och fortsätta att arbete hårt i allt vi gör, ödmjukhet är A och O även i fortsättningen.

Simon Folkesson, tvåmålsskytt i Örebro

Simon Folkesson, en jätte ute på isen idag


Det sjukaste jag varit med om, fantastiskt att vi lyckas vinna trots att vi gör en ganska dålig match mot ett riktigt bra lag. Det säger väl något om moralen i det här laget.

Niclas Holmgren, tränare Örebro

Peter Törnberg, tränare i Rättvik, har något intressant på gång


Vi ville verkligen vinna och det syntes i spelet. Vi styrde matchbilden och gjorde en bra match. Det är såna här matcher som vi vill spela varje vecka. Vi sålde oss dyrt. De vinner i detaljspelet och på fasta situationer, det var där de var bättre. De var kyligare än vad vi var. Det är detaljer som kan förändra matchbilder, vilket det gjorde nu.

Peter Törnberg, tränare Rättvik


Rättvik imponerade med sitt unga lag med härlig skridskoåkning och fin teknik. Samtidigt gjorde inte Örebro det man pratat om innan i tillräckligt stor utsträckning vilket gav Rättvik för stora ytor att styra spelet på och när dom får den möjligheten, ja, då är dom väldigt svårstoppade. Örebro blev lite för långa och spretiga och slarvade lite med passningarna emellanåt. Man lyckades ändå hålla ihop det och rädda oavgjort trodde alla när Anton Engström nätade efter en fin hörnvariant.

Sån är idrotten, ett grymt slut för hemmalaget, ett fantastiskt för Örebro, idrotten är inte alltid rättvis, men det handlar om att göra mål och förvalta dom lägen som ges när man möter så här pass bra motstånd och det gjorde Örebro bättre än Rättvik idag även ifall det var med en hårsmån. Att vinna borta mot Rättvik utan att riktigt få till spelet, det är få lag förunnat, det vill vi lova. Idag klev Simon Folkesson fram precis som han skall göra i såna här matcher och svarade för två viktiga mål och mängder av avgörande brytningar i defensiven.

I Rättvik imponerade framför allt Oskar Lundgren, Viktor Hjelm och Olle Öijer på oss, den sistnämnda med ett skapligt vasst skott i sitt CV. Nu väntar lite vila och återhämtning innan man laddar om för en tuff match under söndagen mot Falu BS, ett Falun som fick ofrivillig vila under lördagen p.g.a. Boltics återbud till helgens matcher. Det blir säsongens näst sista utematch för Örebro i seriespelet.

Oskar Lundgren var återigen bra i hemmalaget Rättvik


Matchfakta