Örebro tog sextonde raka

Uppdaterad: jan 19

Örebro besegrade Katrineholm med 5 - 3 efter 2 - 1 i halvtid i söndagens match i Bandyallsvenskan. Örebro gjorde ingen av sina bättre matcher men man spelade ändå tillräckligt bra under första 70 minuterna för att säkra segern i detta derby. Katrineholm stängde bitvis till väldigt bra defensivt, bl.a. fredade man målet från alla 8 Örebrohörnor i första halvlek, lite bättre fokus där och matchen hade möjligen varit stängd redan efter första 45. Nu blev det en ganska spännande historia till slut ändå men ÖSK:s tyngd och bredd fällde åter en gång avgörandet.

Vi gjorde en helt okej första halvlek där de fick försvara sig när vi tryckte på. Vi hade många chanser att göra fler mål, men fick inte in den. I andra spelade vi bra när vi gick ifrån, men när vi fått 5–1 så började de spela lite mer desperat och lyfta bollen, och vi kanske slarvade lite. Vi gjorde 70 ganska bra minuter, 20 lite sämre, men det blev aldrig riktigt farligt. Vi löste det rätt bra.

Max Eriksson, tränare Örebro


Första halvlek tillhörde helt och hållet Örebro. KVBS blev rejält tillbakapressade och backlinjen låg en hårsmån framför Philip Zander i gästernas mål. Kort och gott, bussen var parkerad och Örebro sökte vägar att få ut den från hållplatsen med vilket man lyckades ganska bra med. Man skapade bl.a. åtta hörnor men där ser vi stor förbättringspotential. Med lite mera flyt hade också något av alla dom skott som nu gick strax utanför gått in.

Ändå stod det bara 2 - 1 i halvtid. KVBS mål av Linus Doktare med en praktträff i bortre krysset på en omställning. Där har ni en spelare som är oerhört vass på att förvalta lägen inne i boxen och på att ta ner bollen i tillsynes omöjliga lägen. KVBS skapade också några ströchanser, givetvis på omställningar, där Joakim Bergqvist svarade för fina räddningar.


Örebro rivstartade i andra halvlek och gjorde ganska snabbt tre mål genom i tur och ordning Jakob Sjölander, Saku Hämäläinen och Nico Nevalainen. 5 - 1 och det kändes som att det var bud på många fler mål. Då föll hemmalaget in i något som bäst kan beskrivas som en falsk trygghet samtidigt som KVBS började att spela lite mera desperat och kasta in bollar i straffområdet där det vevades en hel del, vilket dom är rätt bra på, dom gör många såna mål, det får man ändå ge dom. Doktare hann sätta en kasse till och Fredrik Öjdahl stänkte också dit en.

Sista 20 var lite stökiga och dom tror vi inte att hemmalaget är särskilt nöjda med. Det var väl en blandad kompott av trötthet och viss brist på fokus som gjorde att KVBS nästan bjöds in i matchen. Men närmare en 5 - 4 reducering än Niklas Erikssons skott i ribban kom inte gästerna denna söndag. Sett över 90 minuter vann Örebro rättvist men KVBS som är formstarka lyckades i alla fall skaka visst liv i matchen och det tror vi att dom är väldigt till freds med så här i efterhand.


Det finns jättemycket att ta med, framförallt det defensiva. Visst, vi släpper in fem mål, men det är lite dåligt en period i början av andra halvlek. Annars är det ganska bra defensivt och de gör sina mål på bra saker. Det får man inte glömma, så det finns mycket att ta med sig.

Roger Carlsson, tränare KVBS. Källa: katrineholmbandy.se


När vi summerar söndagens match i Behrn Arena konstaterar vi följande:


  • Det är vinna matcher det handlar om oavsett hur det ser ut

  • Saku Hämäläinen is back in good shape

  • Kimmen is back in good shape

  • Örebro har vunnit 16 av 16

Bäst i gästande KVBS denna söndag var lagkaptenen Linus Doktare. I hemmalaget gör Joakim Bergqvist återigen en stark insats tillsammans med halvbröderna Nico Nevalainen och Saku Hämäläinen.

Och på frågan om att det är nära Elitserien nu svarar en av lagets profiler, Robin Folkesson, lika tråkigt och klyschigt som alla inom gruppen har gjort under hela säsongen hittills:


Det är tjatigt, men vi fortsätter att ta det match för match, och sedan får vi se när det blir klart – hur lång tid det tar eller om vi ens kommer gå upp. Vi har haft som mål att gå upp i år, men vi är ödmjuka inför uppgiften och inget är avgjort än. Vi har varit duktiga på att ta det match för match hela säsongen, och det ska vi fortsätta vara även om man inte kan hymla med at det ser bra ut.

Matchfakta

NA om matchen

Katrineholms hemsida om matchen

Sveriges Radio om matchen