Örebro till Kungälv taggade till tusen

Det har blivit dags för match #2 denna supervecka, lördag till lördag, där tre matcher skall avverkas innan ett litet uppehåll tar vid fram till annandagen. Och för Örebros del innebär det tisdagsmatch i väst mot IFK Kungälv. Ett Kungälv som haft en jobbig start på säsongen men som bitvis glimrat till som i hemmamatchen mot Tellus som man vann med 4 - 1. Hittills har det blivit två segrar och sex förluster på åtta matcher.

Kungälv har spelat en bra bandy hemma och har trots riktigt tunga spelartapp inför säsongen i ikonen Mikael Lindberg och målfarlige Lukas Persson, visat att lagets främsta styrka fortsatt är de fasta situationerna. Laget har tredje bäst hörnprocent i serien och gör mål på i snitt 15% av sina hörnslag. Man har således fortsatt fint skytte i truppen trots de tunga spelartappen.

Kungälv har en ganska låg och tät defensiv som det gäller att ha tålamod om man vill penetrera. Det är kompakt och man vill vända spelet snabbt på motståndarnas misstag med sin starka skridskoåkning. Man är starka i sitt kontringsspel och laget söker gärna hörnslag framåt. Tunga namn i årets Kungälv är framför allt Viktor Uhlin med en fin passningsklubba, Niklas Holopainen och Anton Ysing är två andra som ofta befinner sig i målprotokollet för de rödblå.

Match utomhus innebär ofta en lite typ av annat spel än inomhus givet de yttre förutsättningarna. Prognosen säger dock uppehåll och några plusgrader med lätt bris. Förhoppningsvis kan Örebro fullfölja sin gameplan utan att behöva ändra om allt för mycket pga väderomslag. Uppehåll skulle innebära en helt ok bandyis på anrika Skarpe Nord.


Örebro som kommer från en riktig islossning mot Gripen i lördags är redo för en ny, tuff uppgift. Det finns inga lätta matcher i den här serien, så enkelt är det. Nycklar mot Kungälv blir fortsatt stabilitet i det defensiva spelet över hela isen. Då kommer man att skapa fina chanser att göra mål på framåt. Tålamod och ett disciplinerat anfallsspel med variation är så klart också viktigt för ett just nu harmoniskt och formstarkt Örebro.

Avslag på Skarpe Nord klockan 19:00. Kan du inte vara på plats ser du med fördel matchen på O'learys i Örebro. Bandyplay sänder som vanligt matchen och du kan även följa den via Elitrapport eller Bandygrytan.


Bandyplay

Elitrapport


Bandygrytan laddar du enkelt ned som app till Android eller Iphone.