Örebro stängde helgen med ännu en seger

Fläkten försökte blåsa bort Örebro med vinden men det hade de inte mycket för denna söndagseftermiddag på ett blåsigt Västanfors IP. Segersiffrorna skrevs till slut till 6 - 1 efter 4 - 0 i halvtid men hade i ärlighetens namn kunnat vara mycket större. Det var väl egentligen förutom målet och Klas Nordström missade friläge i andra, bara under de tio första minuterna som Västanfors skapade lite oro med tre hörnor som resultat.

Örebro var kanske lite sega i starten efter gårdagen samtidigt som man hade en rejäl motvind att jobba med och sånt känns vill vi lova. Ganska snabbt fick man ändå ordning på spelet och gjorde det man pratat om innan matchen. Och då var det inget snack om saken. En riktigt stark sista 35 minutersperiod av första halvlek med b.la. fyra mål, två skott i virket och en hel del räddningar från Adam Johansson i hemmamålet. Han höll nere siffrorna och var hemmalagets bästa spelare.

Bild: Sara Arvidsson, Fagersta-Posten

Med 4 - 0 och vinden med sig i ryggen om än betydligt svagare sådan, spelade Örebro av andra halvlek på ett stabilt sätt. Så länge isen höll bra kvalitet hade man fullständig kontroll på händelserna. I slutet av matchen var isen riktigt dålig och bollen hoppade runt som i ett flipperspel från 80-talet. Örebros täta och trygga defensiv imponerade igenom hela helgen och man släpper till väldigt lite heta målchanser. Med tanke på att laget inte spelat match på en månad innan denna helg så kan man inte annat än vara nöjd med full pott och fina insatser. Ljusdal borta är en av säsongens tuffaste matcher och det är aldrig lätt att komma till Västanfors och spela, ju mer de kommer in i det Allsvenska spelet, desto tuffare lär det bli för lagen som besöker Fläkten i Fagersta.

Bild: Sara Arvidsson, Fagersta-Posten

- Vi gör en bra laginsats där vi äger i stort sett hela matchen. Defensiven är väldigt tät och släpper man bara in ett mål i bandy så vinner man matchen. Alltid speciellt att lira i Västanfors, verkligen ett styrkebesked att ändå vinna så övertygande säger lagkapten Sebastian Eriksson.


Jakob Sjölander fyller i:

- Vi visar bra moral när vi jobbar hårt för varandra hela matchen, både defensivt och offensivt. Starkt också att börja serien med två bortavinster.


– Janérs (Victor) är magisk både i dag och i går med sitt jobb som defensiv mittfältare. Han trivs lite bättre där än som halv som han varit tidigare. Han orkar hur mycket som helst och gnuggar på i 90 minuter säger Niclas Holmgren, tränare, som fortsätter:


- Vi hade inte spelat match på en månad och att vi då kommit in i det så pass bra direkt är imponerande. Det kan annars vara lite svårt att komma in i det när man bara har tränat. Det känns som att vi har tagit några steg till i år, både i spelet och attitydmässigt. Vi är trygga i vårt defensiva spel och det är ingen som viker ner sig avslutar Holmgren.

Bild: Sara Arvidsson, Fagersta-Posten


Vi väljer att plussa lite extra för finnarna idag tillsammans med redan nämnda Janérs, Elias Sandholm och lagkaptenen Sebastian Eriksson. I Fläkten var Adam Johansson riktigt bra i målet. Nu väntar en veckas träning innan en ny dubbelhelg väntar, denna gång på hemmaplan när Uppsalalaget UNIK och Kalix Bandy gästar Behrn Arena.

Bild: Sara Arvidsson, Fagersta-Posten


Matchfakta

Bandypuls om matchen

Fagersta-Posten om matchen


Stort tack till Mittmediakoncernen för lån av bilder och citat.