Örebro slutar sexa efter torsk mot LAIK

Det blev förlust med 3 - 6 (1 - 2) i serieepilogen av BandyAllsvenskan borta mot nu Elitseriekvalklara LAIK. En riktigt stark första halva av säsongen har följts upp av en svagare andra vilket gjorde att man till slut placerade sig sexa. Den bästa placeringen hittills i nya BandyAllsvenskan. Dock är det inte utan att man känner lite vemod. En jämnare prestation över säsongen hade nog räckt till kvalspel.

- Den här säsongen har varit ett steg i rätt riktning. Jag tycker att Robin Folkesson har kommit hem och gjort ett riktigt bra jobb. Han är en spelare med rätt karaktär, och vi behöver fler av hans sort, säger Thomas Eriksson, sportchef i Örebro.


Du pratar om vinnarkultur?

– Helt rätt ord. Det handlar om att ställa krav på sig själv och på varandra. Att verkligen vilja ge allt för att vinna, och vara förbannad när man inte lyckas. Jag tycker att det fattas lite där. Vi vill vara ett elitlag, med målet att gå upp, och då måste man ställa krav.

Det gäller inte bara på den sportsliga sidan.

– Nej, vi har ett jobb att göra också i organisationen. Vi behöver utveckla den, bli fler som jobbar med bandyn. Och där finns bra saker i görningen. En del i det är att få fart på ungdomssidan, och det är något vi jobbar på att lösa. Det handlar om klubbens trovärdighet för framtiden, säger Eriksson.


I säsongens sista match svarade man för en bra och en mindre bra halvlek. Den första är riktigt bra och man är minst lika bra som LAIK. Ettan för hemmalaget kändes som klar offside och kom efter att LAIK kontrat när ÖSK nekades straff i momentet innan. Filip Bergman får sin klubba upphakad när han skall avsluta ensam med Anton Johansson i LAIK:s mål. Kvitteringen inte långt därefter på ett bra skott av Saku som träffar handen på en hemmaförsvarare och glider in i mål. LAIK gör halvlekens sista mål på ett jätteskott av Johan Karlsson fram till 2 - 1. Här var känslan ändå genomgående positiv inför andra halvlek.

Att skjuta lönar sig uppenbarligen. Örebro försökte alldeles för ofta idag att spela sig ända fram till mållinjen. Målen man släpper in bakåt är visserligen välplacerade skott men några från långt håll. Örebro slarvar lite för mycket i passningsspelet och andra känsliga moment i andra för att ha en riktigt god chans att vinna matchen. Men en sjätteplats är ändå ok sett till hur svajigt det varit under andra halvan av säsongen. Bäst i LAIK, Johan Karlsson. I Örebro svarar Elias Sandholm för en riktigt fin insats.

Vi gratulerar LAIK till kvalplatsen och återkommer senare i veckan med någon form av summering av säsongen. Örebromålen gjordes av Saku Hämäläinen, Filip Bergman och Victor Janers.


*** Elias Sandholm

** Sebastian Eriksson

* Supporterklubben Svampen


Matchfakta