Örebro kommer att vara spelförande

På pappret en match som bara kan sluta på ett sätt. Men vi vet alla att det inte riktigt fungerar så. Visst är Örebro flera klasser bättre än Borlänge men i såna här matcher har man inte bara ett motståndarlag att hantera, man har även sig själva att jobba med då man vet att man är ett bättre lag redan på förhand.

Vad vi vill få fram här är naturligtvis att Örebro om man vill vinna matchen mot ett Borlänge som alltid ger allt för varandra i 90 minuter, måste vara påkopplade och ödmjuka. Det blir mycket skalle i såna här matcher och det är nu Örebro skall visa att man kan hantera även dessa hinder, att man kan klara av att göra en bra match och hålla uppe fokus och mindset för att göra det som krävs för att ta två poäng mot sämre motstånd.

Vi räknar med att laget är precis lika professionella som man har varit hittills, då kommer det aldrig, aldrig någonsin under matchen bli ett problem att det skiljer oceaner emellan lagen i tabellen. Gör man det man pratat om tillsammans innan och är noggranna, ja, då kan det bli en rolig lördag. Men Borlänge kommer göra sitt yttersta för att bjuda upp och laget är klasser bättre nu än i inledningen av serien.

Det kommer säkerligen att vara ett bollinnehav i stil med 80 - 20 till fördel för Örebro. Då gäller det att man vet hur man skall hantera det och hur man skall spela för att få ut maximalt av att man är spelförande. Örebro bör fortsätta att bygga på sin hittills väldigt fina defensiv och man tog en del tunga namns frånvaro till trots, ett stort steg i rätt riktning spelmässigt senast borta mot Nässjö. Om man har en riktigt vass defensiv så kommer man också att få till en riktigt bra offensiv. Det gäller att visa mod och våga ha bredd ute på isen.


Robin Folkesson och Simon Hagström saknas även i denna match och då blir det extra viktigt att andra spelare går i bräschen och tar ansvar och ser till att den uppsatta matchplanen inte spårar ur, att man gör det man pratat om och är ödmjuka. Borlänge må ligga sist men om man inte är fullt påkopplade så kommer dem att ta varje chans de eventuellt får att störa Örebro. Så pass bra är ändå serien att ingen inte måste ta alla matcher på fullaste allvar.

En detalj som vi gärna ser utvecklas från den senaste tiden är effektiviteten, man skapar väldigt mycket fina lägen, men har bitvis haft förtvivlat svårt att få bollen i mål. Vill man vara med i den absoluta toppstriden hela vägen så måste effektiviteten upp, det behövs det ingen professor för att förstå. Vi ser en stor förbättringspotential på de offensiva hörnorna, hur svårt skall det vara att träffa mål?!


Avslag 14:00 i Behrn Arena. Stötta laget på plats, det är två djävulskt viktiga helger som kommer med start idag. Ert stöd kan bli tungan på vågen!


Kan ni inte vara på plats så kan ni köpa matchen som PPV här.