Örebro inledde serien med seger

Uppdaterad: 24 nov 2020

Örebro tog en mycket rättvis seger på Idrottsparken i Ljusdal under lördagseftermiddagen när man i den bandyallsvenska premiäromgången vann det förväntade toppmötet med 8 - 4 efter 4 - 1 i halvtid.

Örebro dominerade matchbilden kraftigt under de första 25 minuterna och hade gjort fyra mål redan i den nittonde matchminuten. Om sanningen skall fram så hade man med lite mer kliniska avslut kunnat göra både fem och sex mål under första 25. Ett högt tempo på boll och skridskoåkning, fint lyftspel och en tät defensiv där alla var delaktiga.


I takt med att isen blev sämre och Örebro lite för bekväma i en säker ledning så svängde spelet lite fram och tillbaka, dock utan att det hände särskilt mycket värt att rapportera hem till Närke om. Ljusdal fick ändå in en reducering i minut 44 på en fin soloprestation av Mischa Svesjnikov. Kanske borde man ha ha fått stopp på han där, det var många Örebroare runt han men han är väldigt skicklig trots åldern. Dock är känslan att Ljusdals yngre duktiga spelare faller bort i spelet med Mischa på planen då Ljusdal väldigt ofta söker han med uppspelen.

Bild: Anders Forselius


På nyspolad is rivstartade Örebro ännu en gång. Man skapade chanser och ägde matchbilden ute på isen totalt under de inledande 10-12 minuterna och gjorde också två mål under den perioden fram till 6 - 1. Där och då kändes det inte som att Ljusdal skulle orka resa sig men Jonas Pettersson tog ner fint lyft och reducerade till 6 - 2 med dryga 25 minuter kvar av matchen. Då small det på IP i Ljusdal när Anton Engström satte ett frislag elegant.


Därefter var det två lag som ville fortsätta att anfalla och trycka på framåt med mycket folk varför spelet svängde fram och tillbaka, klassiskt uttryckt: Hawaiibandy. Örebro pressade högt med mycket folk och det gav Ljusdal några halvchanser. Målen de fick in fram till 7 - 4 skapade dock aldrig någon riktig nerv i matchen även ifall Marcus Lindholms mål var vackert. Örebro avslutade med att göra 8 - 4 när Robin Folkesson skottäckte in bollen i mål.

Bild: Anders Forselius


Som helhet en solid insats i premiären 8 en på förhand mycket tuff premiärmatch. Ljusdal är ett riktigt bra lag men Örebro vägde klart tyngre idag och visade som helhet upp en väldigt tät och fin defensiv samtidigt som man bjöd på en kreativ och fantasifull offensiv.


I ett starkt kollektivt Örebro plussar vi lite extra för en energisk Victor Janers. Nu väntar återhämtning och vila innan en helt ny match med helt nya förutsättningar väntar imorgon på ett alltid lika tufft och svårspelat Västansfors IP mot Fläkten. Då krävs en minst lika fokuserad insats när det förväntas bli ett krig där ute.

Det blev en hel del målfirande på Idrottsparken i Ljusdal. Bild: Anders Forselius


Avslutningsvis vill vi rikta ett stort tack till Svampen som sjöng och stojade utanför stängslet på IP matchen igenom.

Matchfakta

Bandypuls artikel om matchen

Hela Hälsingland om matchen