Örebro gjorde jobbet mot Borlänge

Örebro gjorde jobbet mot tabelljumbon Borlänge och vann med komfortabla 10 - 3 efter 4 - 2 i halvtid. Efter en lite nonchalant period i slutet av första och början av andra tog man tag i handlingarna ute på isen, gick från 4 - 3 till 10 - 3 och fick alltså med sig viktiga plusmål. Annars var det första 20-25 av matchen som var riktigt bra rent spelmässigt från Örebro i en match som laget bara skulle vinna.

Ett ungt Borlänge hade inte mycket att säga till om i denna match men krigade i 90 minuter och var inte sena att hota Örebro när hemmalaget blev lite för bekväma och slarvade i det egna spelet. Inte helt oväntat efter 3 - 0 tidigt i matchen och fullständigt spelövertag. När dessutom Borlänge gjorde andra halvleks första mål fram till 4 - 3 fick det vara nog.

Laget knöt näven, höjde sig i spelet och hittade så när tillbaka till det fina spelet under första 20.

Fyramålsskytten Nico Nevalainen


Det unga Borlängelaget maldes sakta men säkert ner och gästerna orkade inte stå emot Örebros tryck i andra. Till slut en komfortabel seger med lite målskillnad, precis det man hade önskat sig innan matchen. Såna här matcher är aldrig lätta att spela. Örebro gör det bra med facit i hand samtidigt som vi ser stor förbättringspotential i hörnslagen som för tillfället inte är tillräckligt bra.

Sista kvarten i första blir vi lite nonchalanta, tappa bollar, slår för svåra passningar. Lite begripligt kanske att slappna av när det går så lätt i början, och man vet att det är match igen på söndagen. Det är lite speciellt att spela en sådan här match. När de gör 4–3 i början av andra så tycker jag ändå att vi knyter näven, och tar tag i det igen. Vi hade ett litet snack ute på isen och sa att "nu får det räcka".

Sebastian Eriksson till Nerikes Allehanda efter matchen.


Bäst i gästande Borlänge, målvakten Adam Reyer och Mattias Krantz. I hemmalaget Örebro plussar vi lite extra för fyramålsskytten Nico Nevalainen och Sebastian Brandt.


Matchfakta

Tabellen

Nerikes Allehanda om matchen

Imorgon väntar en riktigt häftig toppmatch mot Falu BS. Ett Falun som räddade en poäng borta mot ett formstarkt TB Västerås på tilläggstid, 3 - 3. Ta er till hallen för denna bandyklassiker, matchstart 15:00.