Örebro går för femte raka

Dags för en klassiker när Örebro på bandyns egna julafton och stora högtid, Annandagen, åker de dryga tio milen till Västerås för match mot ett pånyttfött TB Västerås. En tuff utmaning för ett formstarkt Örebro som går för femte raka segern medan hemmalaget TB kommer från seger borta mot Nässjö, knapp förlust mot KVBS och oavgjort mot LAIK.

Inga matcher är lätta i den här serien, inget lag är dåligt. Alla matcher får slutspelskaraktär och resultaten kastar ständigt om tabellen i en hyperintressant serie som får allt mer plats i media landet runt. Vad kan vi då förvänta oss av den här säsongens Annandagsmatch förlagd till ABB Arena i Västerås?


Vi kan räkna med ett hemmalag som trampar gasen i botten. TB har allt att vinna i en match där Örebro är favoriter. De kommer att försöka trasa sönder Örebros defensiv med sin starka skridskoåkning, i synnerhet i djupled. P21 landslagsmannen Max Mårtensson kommer givetvis utgöra ett hot längst fram med sin Näsa för mål (avgjorde med enda målet i semifinalen mot Finland i P 21 VM nyligen). Nu har även P19 landslagsmannen Edwin Porsvald vaknat till liv och Martin Flodström är tillbaka med en fin passningsklubba efter en längre tids frånvaro pga sjukdom. Där har ni TBs tre kanske starkaste kort i ett lag som älskar att köra. Det blir mycket en och en och långa åkningar men det är dem bra på.

Det här är ändå en match där Örebro om man fortsätter att spela med den defensiv och fysik man har gjort en längre tid nu, har mycket goda chanser att vinna. Defensiven har varit riktigt bra över hela isen från första till sista man. Kan Örebro bygga vidare på det spelet och ha rätt tålamod blir man svårslagna i ABB Arena. Man har också en bredd i laget som gör att man kan hota från alla positioner. Vi vill se ett Örebro som är fortsatt bolltryggt och varierande i sitt anfallsspel och som vågar vara fortsatt fysiska och bestämda ute på isen.

Det är en match mellan två av de bäst försvarande lagen på fasta situationer om vi tolkat siffrorna rätt, så vi tror på att de flesta målen i matchen kommer att vara spelmål. Vi står enade, redo för en ny tuff och spännande match. Lagen möttes i supercupen på försäsongen. Där var det länge ganska jämnt innan Örebros tyngd avgjordesista 20 och segern var till slut solklar, 7 - 3. Säsongen innan vann Örebro med 8 - 2 i Behrn Arena i seriespelet efter att man den försäsongen spelat 4 - 4 i genrepet inför serien i Västerås.

Oavsett hur matchen kommer att sluta så väntar en fantastisk upplevelse och dag för alla bandyälskare, oavsett om ni är på plats i Västerås eller befinner er på O'learys med andra likasinnade. Annandagen är bandyns högtid. Annandagen är en fest och vi är alla bjudna. Nu hejar vi fram Örebro till femte raka! 


Vi bjuder på lite bilder från förra säsongens möte i Behrn Arena som en liten teaser inför morgondagens match i Västerås.


Avslag 15:00 i ABB Arena - Vi ses väl där?!