Örebro är redo för "krig"

Back to back, inte riktigt kanske men nästan. Matcherna duggar tätt och imorgon onsdag reser Örebro till klassiska Tingvalla i Karlstad för returmöte med Boltic. Tingvalla ja, denna klassiska idrottsinstitution har nu börjat att rivas för att ge plats åt en hypermodern multiarena. Vädret imorgon, onsdag, säger ett par plusgrader och regn.

Boltic kan ha ett par viktiga spelare tillbaka i bl.a. hemvändaren från Hammarby, Jacob Bucht, och lagkaptenen Andreas Eriksson, som båda nyligen blivit pappor. Det skulle i så fall ge viktig erfarenhet och tyngd åt det lag som i lördags förlorade i Behrn Arena mot Örebro. Boltic är också ett helt annat lag på hemmaplan. Blir det dessutom på ett blött Tingvalla talar det mesta för en betydligt tuffare match än senast. Vi kan inte räkna med något annat än en helt annan match än senast. Den som tror någonting annat har inte riktigt gjort sin hemläxa.

Det troliga är att det blir en hel del kamp ute på isen. Det kommer att handla om krig i 90 minuter där laget som är beredda att offra mest lär gå vinnande ur denna alltid lika heta bandymatch. Derbykänsla, massor av laddad stämning, rivalitet på rätt nivå och två klassiska föreningar på en lika klassisk arena. Det blir faktiskt inte mycket bättre än så. Och skulle isen ta stryk av eventuell nederbörd väntar bara ännu mer kamp och spänning. Samtidigt har vi svårt att tro att isen kommer att vara sämre än i andra halvlek i Behrn i lördags. Vad hände där egentligen? Ville vaktmästarna förbereda Örebro på ett förmodat slag ute på isen på Tingvalla?

Hos Örebro vill vi se ett mer fysiskt spel, det var lite för mjäkigt senast. Intensiteten kan också höjas några nivåer till. Samtidigt är det som tränare Holmgren sa efter matchen i lördags att det finns en hel del saker att förbättra och att då vinna med 7 - 1 när man inte är tillfreds med spelet tyder på viss grundstyrka. Vilgot Sjölander är tillbaka i laget efter sjukdom (ej covid) och Örebro ser ut att kunna ställa ett starkt lag på benen även ifall några tunga pjäser lär saknas pga skador. Dessutom gör Johan Näsholm comeback i matchtruppen efter att en segdragen skada hållit honom borta från matchspel sedan februari. Oerhört glädjande att ha han tillbaka redo för spel.

Örebro är inställda på en helt annorlunda och riktigt tuff match med bitvis svåra yttre förhållanden. Vi tror ändå att Örebro kommer att föra spelet mestadels. Det lär bli en hel del lyft och tillfälligheter, så det gäller att inte bjuda på motståndarna på någonting i onödan, det kan svänga snabbt i bandy. Örebro går så klart hur som för elfte segern i seriespelet, i så fall skulle det innebära 11 matcher - 11 segrar. Det hade varit något det!


Det kommer bli en mycket tuffare match än på annandagen. Boltic har hemmaplan och får tillbaka några ordinarie spelare, men följer vi vår matchplan och står för en hundraprocentig arbetsinsats är jag övertygad om att vi får med oss ett bra resultat.

Kimmen, målvakt Örebro


Tätt på given! Kul med match så tätt inpå förra. Kommer bli en helt annan match, mot ett Boltic som förmodligen får tillbaka några spelare. Vi har samlat ny energi efter annandagen och är väldigt sugna på att åka till Karlstad och kriga för en seger.

Max Eriksson, tränare


Det är en viktig match i morgon med lite andra förutsättningar än vi är vana vid. Men vi vet vad som krävs, och kommer göra allt för att ta hem ytterligare 2 poäng.

Mathias Åstrøm, mittfältare


Vi är ett laddat gäng som åker mot Tingvalla imorgon. Det gäller att vi gör jobbet för varandra i 90 minuter oavsett väder.

Vilgot Sjölander, mittfältare


Matchen ser ni på bandyplay med sändningsstart 18:50. Klicka här för att komma till sändningen.