Äntligen premiärdags!

Imorgon är det äntligen dags för Örebro att spela premiär i BandyAllsvenskan när våra gulsvarta hjältar är sist ut i omgång 1 tillsammans med Nässjö. Och hur härligt är inte det då?! Stormatch direkt i premiären och på hemmais dessutom. Det kan faktiskt inte bli så mycket bättre om ni frågar oss.

Svampen och Röda Bollen kommer att sätta en härlig inramning på matchen. Det kommer att ligga förväntan i luften. Hur redo är vi? Hur bra är motståndarna? Frågorna finns där i bakgrunden men är så klart inget som de båda lagens spelare och tränare går runt och funderar över. Det här är en fest, det här är något man längtat efter och jobbat stenhårt för under ett halvårs mycket hårt försäsongsarbete. Nu är det äntligen dags, dagen alla väntat på sedan förra säsongen tog slut är här.

Nässjö kommer till Örebro med x antal säsonger i rad i ryggen där man nått elitseriekval.

Väl där har man inte nått ända fram och nu har man tappat lite slagkraft samtidigt som kollektivet möjligen blivit något starkare med fler som är delaktiga. Hela analysen av Nässjö kan ni läsa här.

Örebro har lagt en riktigt fin träningsvecka bakom sig och känslan är att laget verkligen är

redo att ta sig an tuffast tänkbara uppgift direkt. Och sällan har väl chanserna varit så goda som nu att slå Nässjö. Det här kan faktiskt bli säsongen då Örebro kliver om smålänningarna

i tabellen förutsatt att man blir lite jämnare i sitt spel och får till en respektabel poängskörd på bortais.

Max, Henke och Holma har verkligen börjat att bygga någonting bra och Örebro har kompletterat truppen med intressanta nyförvärv som stärker konkurrenssituationen och tävlingsmomenten i allt laget gör. Och det är väl nu vi så sakteliga skall börja skönja resultatet av tränarnas syn på hur man vill att laget skall spela och vilket resultat det skall ge.


Helt klart är att Örebro har alla redskap som krävs för att vara med i den absoluta toppen av serien. Sen skall jobbet göras hela vägen, både på och utanför isen. Och serien är starkare än på länge, så det finns så klart dem som vill sätta stopp för en eventuell framfart för Örebro.

Om Nässjö har de verktygen eller om Örebro äntligen kliver om gästerna återstår att se imorgon, spännande och intensivt lär det bli, ni vill inte missa det här. På med pälsjackan och toppluvan och ta er ner till hallen, bandy är fest!


Om du inte kan vara på plats live så kan du streama matchen på bandyplay.se

Du kan givetvis också följa matchen på Elitrapports plattform här.

Övriga matcher i omgång 1

Gripen - LAIK 8 - 2

Boltic - TB Västerås

Borlänge - UNIK

Rättvik - Tellus

Katrineholm - Kungälv

Ljusdal - Falun


NA:s artikel med Max och Holma inför säsongen hittar ni här.