Äntligen hemmapremiär

Ja, vart är vi på väg? Hemmapremiär, vi tar vägen via Vättern, den långsmala insjön, in till Örebro, in till Behrn Arena, in till någonting som får hela Örebro att hålla andan, nämligen en hemmapremiär för stadens mest anrika idrottslag, ÖSK:s bandylag.

För första gången på minst tio år får vi uppleva det här, en premiär på hemmaplan med ett lag som är favorittyngt, de allra flesta tror att det är Örebros år i år. Det var inte igår, det vill vi lova. Det var 223 dagar sedan vi inledde den här säsongen med barmarksträning.


Och nu står vi här vid en enda match, ett enda tillfälle, en enda eftermiddag när allt skall avgöras, blir det Örebro eller blir det UNIK? Ja, snacka alltså, den här matchen är det spelare som kommer ta med sig resten av livet. Hjältar kommer att födas. Simon Folkesson tillbaka i Örebrotröjan, helt osannolikt med tanke på vilken oerhört stark säsong han gjorde förra året i Elitserien, inte ens fyllda 30.

Nej, det här är ovisst! Framför allt så skall det bli så otroligt kul att få vara en del av den här bandyfesten på hemmaplan. Ett pånyttfött UNIK med flera profilstarka nyförvärv som gör att laget snarare aspirerar på en kvalplats uppåt, vi har förstås förra säsongen i färskt minne. Men det är dåtid, historia. Nu är det nya giv.


Som tur är har även Örebro en hel del spännande nya spelare att visa upp för tv-publiken i den här matchen. Laget är definitivt bättre än förra säsongen och har byggt upp en attityd, karaktär och vilja som är svår även för den mest härdade av motståndare att rubba på. Båda lagen sitter inne på dokumenterad kvalitet i anfallsspelet, vi vill ändå tro att det är det defensiva spelet som kommer att avgöra vem som vinner.

Såväl Örebro som UNIK har imponerat med sitt defensiva spel hittills, i synnerhet i Supercupens finalspel. En sak bör alla ha klart för sig redan innan matchstart, UNIK har sett klart bättre ut än både Ljusdal och Västanfors, så att säga att det här är något annat än säsongens häftigaste utmaning hittills vore att ljuga. Och vad passar väl bättre än att ta sig an den i en hemmapremiär tänker vi.


Må bästa lag vinna, vi är laddade för en härlig bandyfest. Vi kommer att sakna stora del av vår fantastiska publik men vi hoppas att ni stöttar oss hemifrån tv-soffan, på O'Learys bandyhörna i Centrala Örebro och med att köpa något från våra fiktiva menyer i restaurangen eller caféet. Givetvis har vi även digitala 50/50 lotter till försäljning med dragning på Annandagen.

Nog om det, nu laddar vi för kamp imorgon, tillsammans är vi ÖREBRO