Örebro tog livsviktig seger

Örebro vann en mycket bra och spännande toppmatch hemma mot Nässjö under söndagen. Segersiffrorna skrevs till 6 - 5 (2 - 2), i en match som innehöll precis allt.

– Nu har vi kommit upp i den nivå som vi sökt, synd bara att det tog en halv säsong, säger Robin Folkesson efter 6–5-segern mot Nässjö och fortsätter;

– En extremt viktig seger. Den satt hårt inne, men det var en ganska rolig match att spela med mycket fram och tillbaka. Det var ett ställningskrig de sista minuterna, tufft och jämnt. Båda lagen var ganska effektiva, men vi var kanske lite hetare. Vi kände att vi gjorde en bra prestation i dag, summerar Robin Folkesson.

Det var alltså stor dramatik i Behrn Arena på söndagseftermiddagen när två väldigt bra bandylag drabbade samman. Vi bjöds på tungt hörnskytte, vackra spelmål och två lag som spelade en fysisk bandy i ett högt tempo. En väldigt sevärd match även ifall hemmapubliken bitvis slets mellan hopp och förtvivlan. Det här var slutspelsbandy och matchen hade nog med facit i hand kunnat sluta hur som helst, men dem här gången var Örebro lite kyligare, spelade lite mer fysiskt och vann flest 50/50 dueller.

– Jag tycker att prestationen är bra och vi kämpar på, men sedan har vi lite problem med bollhållningen idag mot vad vi har haft tidigare och det stör mig lite. Sedan förlorar vi lite för mycket närkamper i egen box igen och det har varit ett litet problem den senaste tiden. Men vi gör en rätt bra insats även om vi hade kunnat göra en del saker bättre summerar Nässjös spelande tränare Patrik Gustafsson-Thulin.

Örebro inledde matchen bäst och gick fram till 2 – 0 via mål av Alexander Strand som var tillbaka efter frånvaro och ett hörnmål säkert inprickat av Örebros skyttekung Nico Nevalainen. Nässjö kvitterade två gånger om inom loppet av sju minuter när Gustav Heinhagen åkte in kort och ostört prickade in 2 – 1 och 2 – 2. Där var inte Örebro riktigt pålästa, det syntes.

Oavgjort i halvtid. I den andra halvleken var det ett ställningskrig. Båda lagen hade förtvivlat svårt att skapa några riktigt heta målchanser. Örebro skapade sin första farlighet efter 66 minuters spel. Det var gästerna som tog kommandot när dom gjorde 3 – 2 i den 69:e matchminuten på en omställning till vänster. Fint avslut av Hampus Blomqvist på ett anfall regisserat av PG.

Örebro svarade dock både en och två gånger inom loppet av några minuter när först Nico Nevalainen svarade för ett välplacerat direktskott fram till 3 – 3, och sedan lurade Alexander Strand och allt och alla med ett genialt avslut fram till 4 – 3 för Örebro. Matchklockan stod då på 76:48. Nässjö svarade per omgående när Örebro blev lite för bolltittande och gästernas Viktor Lindqvist avslutade säkert ensam med hemmalagets duktiga målvakt Joakim Bergqvist.

Matchen var helt öppen när Örebro svarade för två riktigt vackra spelmål signerade Jakob Sjölander och Nico Nevalainen. Båda målen var resultat av smart Örebrospel där man straffade gästande Nässjö när ytorna öppnade upp sig något under matchens sista tio minuter. Det skulle ändå bli enorm dramatik när Nässjö flyttade fram allt på slutet och slog lyft på lyft in i boxen. Man fick också till en reducering på tilläggstid, men närmare än så kom inte Nässjö. Örebro redde ut stormen och tog sig förbi Nässjö i tabellen och upp på en kvalplats.

I gästande Nässjö måste man lyfta fram Gustav Enhagens fina skytte och Viktor Lindqvist ständiga hot i djupled. I hemmalaget Örebro gör trion Alexander Strand, Alex Adeheimer och Martin Flodström riktigt bra insatser i en match helt i publikens smak.

Tråkigt bara att ett toppmöte inte drar mer publik, det var ganska glest på läktarna och nog hade vi hoppats på i alla fall 500 åskådare i denna match, men Örebeoarna är svårflörtade samtidigt som vi är alldeles för dåliga på att synas ute bland invånarna i samband med match. Nu väntar dryga två veckors landslagsuppehåll. Nyttigt för båda lagen som efter matchen hade många slitna kroppar.

Tyvärr inga PLAY intervjuer den här gången men ni kan se höjdpunkter från matchen nedan: