Örebro vann Annandagsbandyn (Uppdaterad med videos)

Det var stor dramatik under slutminuterna i Annandagsmatchen mellan Örebro och Katrineholm inför 1139 åskådare i Kronfågel Arena. Örebro kom undan med blotta förskräckelsen i en match som man borde ha stängt tidigare.

Laget drabbades av övermod i slutminuterna och KVBS fick in en reducering och fick också chansen att kvittera på hörnslag efter att Örebro varit lite för heta när man bara skulle hålla i bollen. Hemmalagets kvitteringsjakt fick dock ett abrupt slut när Arvid Karlsson, denna jätte i försvaret, täckte ned matchens sista skott och därmed säkrade två poäng till Örebro i en match som Örebro långa stunder hade kontroll på.

Men KVBS är ett sånt där lag som bara kör och inte sällan lyckas dom få in ett eller par skitmål, så även denna gång när 1 – 4 blev 3 – 4 på rena tillfälligheter. Då borde Örebro redan ha stängt matchen med tanke på chanserna man skapade framåt minuterna innan KVBS båda mål. Tyvärr var man lite för ineffektiva idag med bl.a. tre skott i stolpe, vilket gjorde att matchen på resultattavlan till slut blev jämn, men det räckte ändå till slut och Örebro vann får vi ändå säga, fullt rättvist matchen och hakar på i toppstriden.

– Vi gör ingen av våra bättre matcher men jag tycker ändå att vi har kontroll på det. Sen skall vi göra fler mål på det vi skapar, men vi tar två poäng och det är det som räknas. Slutet blev onödigt dramatiskt men det är väl också charmen med bandyn att det kan svänga så där, genom att rena tillfälligheter blir till mål och väcker liv i en annars ganska sömnig tillställning kommenterar Johan Allansson efter 4 – 3 segern mot KVBS och får medhåll av lagets ytterhalv Simon Folkesson, som var tillbaka i spel efter några matchers frånvaro.

– Första halvlek är vi inte riktigt nöjda med, men i andra tycker jag att vi var bra. Just nu känns det bara skönt att få två poäng och fokusera på fredag, men jag tycker att vi hade koll på läget i andra halvlek. Sedan blev det slumpartat, de kom ikapp på två skitmål egentligen. Det är väl det som är lite tjusningen i bandy också, det gäller att vara med hela tiden.

Annars var det hemmalaget som inledde de båda halvlekarna bäst, i synnerhet i första halvlek har dom en riktigt farlig hörna och ett fint skott från vinkel som Joakim Bergqvist räddar. KVBS har också en straff som med ärlighet i ögon var väldigt billigt dömd. Även den och efterföljande retur sög Kimmen, på nytt stabil i ÖSK-målet in. KVBS inledde även andra halvlek starkt och med mycket energi och hemmalaget sköt en hel del utifrån, men de skotten hade Kimmen bra koll på i målet och Örebro kunde efter ett par minuters spel ta över.

Precis som i första halvlek skapade man en hel del farligheter men hade inte riktigt marginalerna med sig. Man fick dock utdelning till slut med två snabba mål när hemmalaget började tröttna och drog på sig utvisningar. Målen signerade Alex Adeheimer och Alexander Strand, båda efter fina anfall med bra fart och högt bolltempo. Och just tempot fällde avgörandet. Örebros tyngd kunde till slut inte KVBS stå emot även ifall det blev onödigt dramatiskt på slutet efter två snabba hemmamål på rena tillfälligheter. Men det är ofta såna mål KVBS gör och dom är bra på den typen av spel också.

Örebro vinner matchen rättvist och kan andas ut och ladda på inför fredagens bortamatch mot Boltic. Bäst i Örebro denna dag, Joakim Bergqvist, backlinjen och Martin Flodström. Hemmalaget har sina främsta spelare i Robin Hellqvist och Niklas Eriksson.