Nico fyramålsskytt när Örebro kryssade

Nico Nevalainen har inlett säsongen imponerande och står nu på sju mål efter två spelade omgångar. Tyvärr räcker det bara till oavgjort, 6 - 6, mot Åby/Tjureda denna lördageftermiddag i Behrn Arena.

Och där ÖSK räddade en poäng på tilläggstid när nyss nämnda Nico Nevalainen kvitterade till 6 – 6 på straffslag. En vunnen poäng? Det beror så klart på hur man ser det. Sett till matchbilden så borde ÖSK ha stängt den här matchen långt tidigare. 23 – 9 i skott på mål och klart övertag på alla statistiska plan. Men gästerna försvarade sig väl samtidigt som Jacob Knutson storspelade i mål. Och när gästerna väl skapade farligheter framåt var effektiviteten Åby/Tjuredas främsta vapen. Sex mål på nio avslut gör så klart vilken tränare som helst glad och det är gästerna som går ifrån den här holmgången i Behrn Arena med en positivt känsla.

”Vi gör en riktigt bra match rent spelmässigt, har ett kraftigt spelövertag stora delar av matchen med bra tryck i åkningen och högt bolltempo. Tyvärr saknade vi effektiviteten idag, bollen ville helt enkelt inte in samtidigt som Jacob Knutsson så klart gör det bra i Åby/Tjuredas mål. Tungt med bara en poäng givet matchbilden men vi förlorar i alla fall inte och vi spelar riktigt, riktigt bra bandy offensivt. Nu får vi träna avslut i veckan. Det finns som sagt väldigt mycket bra saker att ta med sig från matchen in i fortsättningen av säsongen som ju faktiskt precis bara börjat.”

– Johan Allansson, Team manager Örebro

Nico svarade för fyra mål i matchen.

Ja, matchen var verkligen ett stort steg rätt riktning när det kommer till det egna spelet. Man hittade ett helt annat flow och spelade enklare och med större noggrannhet. Försvarsspelet är också bra, det är tätt och stabilt, men gästerna från Småland var otäckt effektiva när dom väl fick lägen offensivt. Örebro kan egentligen göra så mycket annorlunda, man har en bra gameplan och spelar långa stunder ut gästerna, men det är tydligt att man behöver träna skärpa i de egna avsluten då man missar väldigt många fina lägen att göra mål på idag och då gör man ändå sex mål på ett erkänt skickligt Åby/Tjureda.

Gästerna har sina främsta spelare i Filip Fransson och målvakten Jacob Knutsson. I Örebro är Nico Nevalainen återigen riktigt bra. Han var bäste hemmaspelare tillsammans med Vilgot Sjölander. I spelaren nedan kan ni se höjdpunkterna från eftermiddagens oavgjorda match. Stort tack också till er 138 i publiken som stöttade laget matchen igenom.

Närmast för Örebro väntar nu Nässjö på bortaplan om en vecka. Ett Nässjö som idag vann med 9 – 3 borta mot KVBS.

Matchfakta