Motståndarkollen: Falu BS

Falu BS, denna klassikerklubb, gästar oss under fredagen när vi bjuder på fri entré i Behrn Arena. Vad har då denna Faluklubb för utseende den här säsongen? Vad är deras styrkor? I vilket tabellskikt kommer dom att hålla till?

Vem är största profilen? Det tänkte vi försöka att ge er svar på här.

Dom har några tunga år bakom sig, Falu BS. Senaste säsongen lyckades man med nöd och näppe behålla sin Allsvenska status via kvalspel där dessutom Borlänge placerade sig före i kvaltabellen. Inte blir det bättre av bedrövliga förutsättningar i och med att man fortfarande spelar utomhus. Per dags dato har man inte spelat match ännu på Lugnet, då är det allt annat än lätt att locka bra bandyspelare till sig.

Men en av Sveriges törsta bandytalanger, Elliot Hellström, har hittills valt att bli moderklubben trogen och i honom har man en spetsspelare av rang. Allra mest betyder dock målvakten Patrik Hedberg med sin mångåriga rutin från Elitserie- och landslagsspel.

Man ligger för närvarande sist i tabellen och har haft väldigt svårt att skapa målchanser i matcherna. Dess främsta insats hittills var när man så när i seriepremiären lyckades stjäla en poäng borta mot TB Västerås efter en ramstark försvarsinsats. Och just försvarsspelet, att backa hem och stå lågt och försöka erövra boll och straffa motståndarna på omställningar är lagets stora chans att hota övriga lag i serien. Men det känns som ett allt för stort ansvar vilar på Patrik Hedbergs axlar att leverera stormatch på stormatch och frågan är om det kommer att räcka? Hittills har det inte sett ut så. Men det kan vända snabbt i den här serien.

Falun har spelat två matcher hittills;

TB Västerås 1 – 3

Kalix Bandy 0 – 10

Ett mål på två matcher i bandy skrämmer ingen, samtidigt vet alla att man inte kan slappna av för en sekund i den här serien oavsett motstånd och med isen färdig på Lugnet kommer Faluns form och kvalitet att växa, men kommer det att räcka eller går tåget för klassikerföreningen den här säsongen med laget kvar på perrongen?

Stort ansvar vilar på Patrik Hedbergs axlar 

Mot Örebro förväntar vi oss ett Falun som parkerar bussen framför Patrik Hedberg och siktar på kontringar. Lite så som det sett ut för Örebro i alla tre matcher hittills, motståndarna backar hem och kontrar. Det är deras chans skulle vi säga utan att för den delen vara självsäkra på seger, Örebro har varit allt annat än harmoniska hittills. Läge att ändra på det nu i helgen för våra svartgula hjältar med två hemmamatcher i Behrnabeu.