Mot väst för att haka på i toppstriden

Det är dags för säsongens första västkusttripp när Örebro imorgon kväll i Ale Arena tar sig an Surte Bandy. Ett Surte som Örebro vann med 7 - 2 mot i seriepremiären i Behrn Arena tidigare under säsongen.

 

Surte parkerar för närvarande på nästjumboplatsen i tabellen, men som ni kan se lite längre ner är det en väldigt jämn bottenstrid. Markus Eriksson har som väntat varit lagets ledande spelare och stått för 19 poäng så här långt vilket är väldigt fina siffror när laget håller till i bottenskiktet. Föga lika smickrande var att det blev Surte som stod för motståndet när tabelljumbon Västanfors för dryga en vecka sedan tog säsongens första seger. Sen må det vara svårspelat på IP i den gamla industristaden.

Surte är dock ett bra lag hemma i Ale Arena och där har matcherna oftast varit jämna och tuffa för motståndarna även fall Surte bara vid ett tillfälle lyckats avgå med segern när man vann mot LAIK med 5 – 1. Men man har satt de allra flesta på prov, spelat oavgjort mot Kalix och så när plockat poäng av lag som Tellus och Nässjö. Örebro har dock inga planer på att låta Surte ta sin andra seger på hemmaplan och man är också stora favoriter i matchen. Men som vi sagt så många gånger tidigare, då gäller det att vara redo från start. Och redo, det var verkligen Örebro i sin senast spelade match när man gjorde smått osannolika 13 – 0 på KVBS i första halvlek förra helgen.

Ett liknande spel kommer att krävas för att nå framgång under detta västkustbesök. Det finns inga lätta matcher i den här serien och vi hoppas att Örebro kan bygga vidare på den anfallsglada och tempostarka bandy man visade upp mot KVBS då det i stort sett blev farligt varje gång Örebro hade bollen. Seger är också det enda som räknas även ifall Örebros spel på bortaplan varit långt från optimalt, därav skulle också en bortaseger sitta som en perfekt baseballhandske i handen på Alex Rodriguez. Och vi är övertygade om att Örebro kommer att ta chansen att haka på övriga topplag genom att addera en arbetsseger in på kontot under fredagskvällen. För om laget bara presterar på den nivå man har kapacitet till, så kan väl den här matchen inte sluta på annat sätt än med en Örebroseger?!

Bilder från senaste mötet i Behrn Arena 29 oktober 2022

– Det känns bra i gruppen. Vi är sugna på att fortsätta spela den bandy vi visade upp i derbyt hemma mot KVBS. Vi räknar med en tuff match, det finns inga lätta uppgifter i den här serien, kolla bara igår när KVBS gick från 2 – 14 till seger hemma mot tabelltrean Kungälv. Det säger lite om komplexiteten i den här serien. Eventuellt gör vi ett par förändringar från segern senast i matchtruppen men det håller vi inne på till avslag imorgon kväll i så fall kommenterar Johan Allansson i Örebros ledarstab.

Matchen kan du se som PPV på bandyplay här. Du kan så klart också följa den via bandygrytan, i våra sociala medier eller på elitrapport.

Avslag 19:30 i Ale Arena. Framåt Örebro!