Mardrömslik onsdagkväll i Edsbyn

Ett Örebro svårt sargat av sjukdom den senaste tiden hade ingenting att sätta emot serieledande Edsbyn på bortaplan. Örebro inkasserade säsongens största förlust, 1 - 17 (1 - 7), när hemmalaget hade show på Örebros bekostnad.

 

– Det är tungt just nu, man mår bara skit. Så här får det inte se ut. Visst är Edsbyn ett fantastiskt bra lag men vi skall inte släppa in 17 mål, än mindre släppa till 40-talet avslut. Vi kändes vilsna, i synnerhet i andra och det var inte Edsbyn sena att utnyttja tyvärr. Det märktes ganska tydligt hur stor skillnad det är på toppen och botten i den här serien konstaterar Johan Allansson, ledare i Örebro.

Siffrorna må dock ha varit lite i överkant efter första halvlek, men i den andra straffades Örebro gång efter annan när Edsbyn via snabba omställningar på Örebros bolltapp skapade hörnor som resulterade i mål eller bra avslutningsmöjligheter från framför allt vinklarna. Edsbyn visade upp en fin bredd i sitt skytte där egentligen samtliga utgör ett hot och Örebro hade inga motmedel i andra halvlek.

Annars var Örebro relativt bra med under de första dryga 30 minuternas spel och det kändes som att man hade en god möjlighet att krypa närmare efter reduceringen till 1 – 4 på straff i matchminut 28. Men istället gjorde hemmalaget ytterligare tre mål innan halvleken var slut varav några var lite väl billiga. I andra halvlek är det inte mycket som stämmer för Örebro och Edsbyns resa blev där om möjligt än mer behaglig.

– Vi har den uppfattningen att det inte går att komma någon vart av att bara backa hem och inte spela bandy. Tyvärr är det precis vad vi gör i andra halvlek, då vill ingen vara med och det är som farligast när vi själva har bollen, säger Sebastian Eriksson, som ändå var hyggligt nöjd med första halvan. Där tycker jag inte att siffrorna riktigt speglade matchen, det var många ganska billiga mål före paus.

Givetvis påverkade alla sjukdomar den senaste tiden där flera spelare varit sängliggande den senaste veckan, orken och möjligheterna att tänka klart och ta rätt beslut och i ärlighetens namn kanske ett par av spelarna inte borde ha spelat kvällens match.

– Det var ganska mycket hosta och rossliga halsar ikväll, det är inget att skylla på så klart, vi var tvungna att spela matchen och då fick vi ta med dom vi hade med negativa PCR test, men med flera spelare av dessa halvsjuka på isen som resultat. Det är klart att det blir tufft säger Johan Allansson som fortsätter;

– Vad gäller Edsbyn så är det bara att lyfta på hatten för en sån spelare som Oscar Wikblad. Bra tryck i åkningen, fantastiskt skott och ett ständigt hot för motståndarna. Och sen det här skyttet, dom ställer ju upp sju skyttar på varje hörna och alla skjuter ju fantastiskt bra, det gör det inte lätt att prioritera. Får Edsbyn ihop det så kan dom absolut utmana om guldet senare i vår avslutar Allansson som nu tar sikte på Tellus hemma på lördag. Den matchen blir oerhört viktig för oss men jag hade önskat att vi kunde blicka fram emot den med en go känsla från kvällens match.

I mediaspelaren nedan kan ni höra Örebros målvakt Sebastian Lundgrens analys av kvällens förlust.

Matchfakta

PLAY: Höjdpunkter från matchen