Knutson avslutar karriären

En fantastisk karriär är över. Med mäktiga 750 mål på 439 seriematcher väljer vår nummer 90, Tomas Knutson att lägga klubban på hyllan.

Tomas som återvände till ÖSK inför förra säsongen efter spel i Nitro/Nora när moderklubben återigen skulle spela i högsta serien. Plikten kallade så att säga. På våra tre senaste elitseriesejourer har Tomas varit med samtliga gånger, något som gör honom unik i sammanhanget.

Redan i unga år visade Tomas upp sitt vassa målsinne och skördade stora framgångar med det duktiga P82/83-laget. Ett juniorlag som förutom Tomas innehöll flera andra duktiga ÖSK-produkter så som Jesper Eriksson, Robin Sundin, Olle Gabrielsson, Anders Blohm, Johan Willes (fd. Östblom) och Johnny Hellström.
Tomas gjorde sin debut i A-laget redan 1998 och blev Örebro trogen fram till 2009 innan det var dags att testa vingarna i Vetlanda och Västerås. Efter Västeråsäventyret återvände Tomas till ÖSK 2012/2013. Efter den säsongen blev det spel i Nitro/Nora innan Tomas alltså återvände igen till sin moderklubb.

Med ett skott i absoluta världsklass och ett sjunde sinne för att göra mål summerar vi nu karriären med 553 mål i ÖSK på 282 seriematcher. Nästan två mål i snitt per matcher alltså. Höjdpunkterna är många under åren, men något som kanske sticker ut lite extra är Tomas andraplats i Elitseriens skytteliga 2008/2009 när han gjorde 40 mål, något som endast skarpskytten Christoffer Edlund lyckades slå med sina 44. Att göra så många mål på högsta nivå i ett lag som dessutom degraderades är inget annat än utmärkt bra, Tomas som länge varit känd för Örebropubliken med att ösa in mål i Allsvenskan presenterades sig verkligen för bandysverige på allvar.

– Vi i ÖSK kan inte nog hylla dig för dina insatser i den gulsvarta tröjan, Tomas. Det har varit ett rent och skärt nöje för alla inblandade att se dig avgöra matcher, vinna skytteligor och panga in hörnor på löpande band. Du är för evigt en legendar i klubben och tar verkligen plats bland dom största som klubben haft. Att du fick avsluta din makalösa karriär hemma i Behrn Arena är så vackert det kan bli. Minnena är många från bandyisen där du många gånger spelat en avgörande roll. Minnen av dig som en varm och omtänksam lagkamrat är minst lika många. Vi tackar och bockar för insatserna och önskar lycka till med framtiden kommenterar sportchef Johan Blom.

Hemsidan har bett Tomas att skriva några rader för att med egna ord sätta punkt:

– Det känns fint och bra i hjärtat jag fick möjligheten att avsluta karriären i moderklubben. Jag minns min debut i A-laget som 16-åring 1998 som att det var igår. Det har varit många fantastiska stunder genom alla år med bland annat avancemang till högsta serien men också några tråkiga degraderingar. Det blev tre lärorika och härliga år i Vetlanda och Västerås innan det blev en återkomst till ÖSK igen 2012. Efter den säsongen fanns det nya perspektiv på livet bredvid bandyplan vilket gjorde att elitsatsningen var slut för min del. Det blev sju säsonger i Nitro/Nora innan jag lade skridskorna på hyllan för gott tänkte jag. Men så blev det ju spel en sista säsong ändå förra säsongen.

– Jag kommer framförallt ta med mig glädjen som funnits i bandyn. Det kommer jag att fortsätta leva efter och ta med mig i mitt fortsatta liv och bandyliv. Med glädje kommer man långt, jättelångt. Jag kommer att fortsätta vara på plats i Behrn Arena framöver och följa laget men också följa mina båda söner som jag är ledare för i deras bandylag.

– Jag måste också passa på att tacka alla personer jag mött i alla år. Allt från materialare, spelare, ledare och alla andra människor. Jag måste även tacka min far som ”släpade” ner mig till Vinterstadion som 7-åring till min första träning. Den träningen räckte för att bli fast och finna det fantastiska med bandy.

STORT TACK FÖR ALLT KNUTTE – DU ÄR OCH FÖRBLIR EN ÖSK LEGEND!