Klassikermöte väntar i Karlstad

Imorgon spelas säsongens hittills viktigaste match när Örebro åker till Tingvalla Isstadion för ett riktigt klassikermöte inom svensk idrott, Boltic – Örebro, i Supercupens andra omgång.

 

Det är två av svensk bandys historiskt sett, stora giganter som drabbar samman. Boltic med hela 9 SM-guld mot Örebro med fem SM tecken. Nu var det dock ett tag sedan de båda föreningarnas glansdagar, men så väl Boltic som Örebro har drömmar, drömmar om guld, och visioner om att i närtid åter spela om de ädlaste medaljerna genom att vara ett av sexton lag i herrarnas Elitserie.

Tisdagens match kommer med mycket stor sannolikhet avgöra vilket lag som tar sig till supercupens slutspel senare i oktober från gruppen Mitt-Syd. Redaktionen tog ett snack med tränare Patrik Sjöström inför tisdagens viktiga match i Karlstad där han bl.a. påtalade elitserielagens stora skicklighet defensivt och lyfte fram lagets egna prestationer i försvarsspelet.

”Vi mötte ett bra Frillesås i söndags som framförallt är otroligt bra i defensiven. Vi får inte riktigt till vårt egna spel i den matchen samtidigt som Frillesås gör det svårt för oss. Stundtals ser man att vi har bra saker på gång och vi ska jobba med att få till det över lite längre perioder i matcherna. Vi ska även denna match ta med oss defensiven. Utan de bolltapp som straffar oss så har vi varit riktigt svåra att ta sig igenom även mot elitseriemotstånd. Innerförsvaret får guldstjärna igen.”

Putte om de relativt få träningsmatcherna man spelat och hur man vill ta sig an Bolticmatchen imorgon.

”Man ska komma ihåg att vi endast har spelat tre matcher tillsammans i år och två utav dem har varit mot defensivt duktiga elitserielag. Jag är inte orolig för att vårt offensiva spel inte kommer att växa framöver. Fortsätta att jobba hårt och smart i defensiven. Jag vill också att vi tar mer initiativ i vårat offensiva spel. Imorgon är det tävling igen och jag vet att laget kommer att steppa upp flera steg på allt. Imorgon ska vi vinna och åka hem med två poäng.  Vi ska åka till Karlstad och göra en riktigt bra match. imorgon ska vi sätta en bra matchplan, ha rätt inställning och göra jobbet.”

Boltics tränare Henrik Löfvendal med förflutet i Örebro som både spelare och tränare ser fram emot matchen och hoppas att hans lag skall svara för en bra prestation och vinna matchen;

”Att möta Örebro kommer att bli en riktig värdemätare för oss, där vi får se vart vi står. Vi möter ett ruskigt bra lag som jag känner till väldigt väl. Viktigt blir att hålla i bollen och försöka styra spelet så som vi vill. Nu ska ÖSK få känna på lite värmländskt stål.”

Boltic kommer från 6 – 6 mot Hammarby och Örebro spelade så sent som igår i Katrineholm mot Frillesås. I spelaren nedan kan höra Örebrospelaren Sebastian Erikssons tankar inför tisdagens supercupmatch;

Matchen sänds på Bandyplay.