Islossning för gulsvart i mötet med Falun

Det som speglar dagens match var att första halvlek ger en ganska jämn match och båda lagen hade sina chanser.

Falun tog dock ledningen genom ett fint lyft fram till William Larsson som kom ren med Joakim Bergqvist och gör 0-1. Riktigt snyggt och man kan kanske säga att ÖSK fick smaka på egen medicin då dagens ÖSK gärna kör med lyft till Doktare, Larsson med flera.

Hela första halvlek var ganska jämn, möjligen att ÖSK hade bollen mer och har man den notoriske målskytten Linus Doktare i sitt lag, ja då var det bara en tidsfråga innan han hittar rätt. Det gjorde han i den 34:e minuten efter en hörna, slagen av hörnspecialisten Robin Folkesson, således 1-1.

Sedan följde en tid då lagen byter anfall, hörnor och skott på mål, så man var inställd på oavgjort i paus. Simon Folkesson tänkte dock inte detsamma, då han precis före paus skjuter ett skott från relativt långt avstånd och från kanten av planen lite på vinst och förlust, då bollen styrs av en Faluskridsko och ställer målvakten till 2-1, paus!

Efter paus kom Falun ut lite hårdare och styrde mer av spelet, så 2-2 kom som en logik av det övertaget redan i den 48:e minuten, när Lukas Mårdberg slår en fin pass till Mikael Pettersson. ÖSK kom tillbaka efter det målet med ett par hörnor och med samma logik så gör ÖSK 3-2 genom Oscar Larsson efter pass från Filip Bergman.

Här var det fortfarande öppet vem som skulle ta hem matchen. När Doktare återigen gör mål till 4-2 så kunde man börja hoppas på två poäng. I sin iver att försöka kvittera så drar Falun på sig flera utvisningar inom några minuter och ett tag var faktiskt tre dalapojkar i utvisningsbåset, då hoppades man ju på den berömda ”spiken i kistan” till 5-2, men Falun ville annorlunda och gör 4-3 varpå de också tar timeout. Då stiger herr Doktare fram igen och gör 5-3 – strax därefter gör Alex Adeheimer 6-3 och då var spiken i kistan slagen, för nu återstod endast minuter! Falun gör ett sista ryck och får till några hörnor och skott på mål, men ligger man på för mycket kan det straffa sig och Sebastian Brandt gör 7-3, på pass från Filip Bergman.

Det blev lite av islossning under den andra halvan av andra halvlek som bäddade för en klar seger.

Under stor del av matchen var försvarsspelet riktigt bra, har Dennis Gustavsson och Holmgren funnit en vinnande uppställning på plan? Ja ta mej tusan, låt oss hoppas det!

Att ÖSK har två kanonmålvakter råder det heller ingen tvekan om, idag stod Joakim Bergqvist och gör det väldigt bra, så tryggheten byggs bakifrån! Tycker nog att Victor Janérs som försvarare är ett lyckat drag. Elias Sandholm var tillbaka efter sjukdom och var stabil som vanligt. Till bäste ÖSK-are utsågs Alex Adeheimer med förtjänstfullt jobb och fint passningsspel som vanligt. Ett mål och en assist från den gode Alex idag.

Nu är det bara att ladda för annandagens match mot Katrineholm. Matchtid 13.15, kom ihåg det!

Falun tog sig till match i ett nätt snöande Sverige som oroade deras chaufför inför hemresan då det tydligen snöade intensivare i dalatrakterna och vädervarningar var utfärdade. Hoppas det gick bra!

Text och foto: Lennart Eriksson