Hårdsatsande Kungälv besöker Behrn Arena på lördag

Det är ett hårdsatsatsande västkustlag som besöker Behrn Arena på lördag. Trots allt annat än optimala förutsättningar så har man till den här säsongen flyttat herrverksamheten till Ale Arena.

Detta för att försöka få ut mer av elitverksamheten och försöka ta sig tillbaka till Elitserien igen som man ju degraderades från p.g.a. dålig ekonomi. Även ifall Kungälvs ekonomi back in the days framstår som rena gulgruvan jämfört med hur vissa har det rent ekonomiskt idag. Men som vi alltid sagt, det är skillnad på folk och folk. Hur som helst, Kungälv har ett spännande lag med ett bra målvaktspar och massor av offensiv kraft. Vi tog ett snack med lagets offensiva kärnkraftverk, Patrik Sunnanängs.

Tjenare Putte, läget?

– Jodå, det är bra. Full fart med två jobb, bandysatsning och familj så det saknas inte att göra på dagarna. Det är verkligheten i arbetarserien helt enkelt. 

Skönt att vara tillbaka efter en skadefylld inledning för egen del?

– Verkligen. Det är en bonus för mig att vara tillbaka redan nu. Första prognosen sa att jag skulle missa halva säsongen men jag märkte snabbt att jag tog framsteg i rehaben och fick positiva svar hela tiden och det visade sig att jag kunde komma tillbaka snabbare än först beräknat. 

Kungälv satsar extra hårt i år och tränar och spelar inne i Ale Arena. Var det en förutsättning för att kunna satsa vidare på bandyn på elitnivå för herrarna i IFK Kungälv?

– Det stämmer, vi bestämde oss redan förra året för att försöka träna i Ale under hela säsongen och i år är ambitionen även att spela en del matcher där förutsatt att det går att få in i deras isschema. Att kunna erbjuda spelarna dom här förutsättningarna har varit helt avgörande för en fortsatt satsning. 

Ja, Skarpe Nord i all ära, men ni har andra möjligheter och förutsättningar nu?

– Både ja och nej. Vi har fortfarande väldigt begränsade förutsättningar och lever med en packad bandybag under hela säsongerna och en vanlig vecka på försäsongen tränar vi i två, tre och ibland till och med fyra olika kommuner. De enda tiderna som finns tillgängliga i Ale Arena under säsongen är tidiga eftermiddagar så många går ner i tid och förlorar inkomst från jobbet för att kunna träna och möjliggöra den här satsningen. Det är dock inget som jag upplever att vi spelare klagar på utan alla förstår situationen och vet att det är detta som krävs fram tills vår egen hall står klar. 

Ni har ett intressant lag på pappret och jag gissar att ni siktar högt, vad är målsättningen?

– Jag tror att vi och ÖSK ser rätt lika på det, att man spelar bandymatcher för att vinna och vår målsättning är att vara med och konkurrera i toppen. 

Några särskilda spelare du vill lyfta fram?

– En underskattad spelare hos oss tycker jag är Daniel Strömqvist. En viktig balansspelare för oss. 

Hur vill ni spela er bandy?

– Kungälv har genom åren varit ett skridskostarkt lag vilket vi är även nu och vi vill utnyttja det med ett högt tempo och fartfylld bandy i både vårt offensiva och defensiva spel. 

Örebro som är tippade av alla att vinna har gått tungt i inledningen. Vad tror du att det beror på?

– Det vet nog ÖSK bäst själva men utifrån kan jag tänka mig att det är en omställning att kliva ner i allsvenskan igen efter en tuff säsong i Elitserien där man förlorat mycket. Det blir ju lite att börja om resan igen efter en imponerande säsong när man tog sig upp. Man är ju nu den stora favoriten som också spelar en roll i hur lagen förbereder sig och ser på matcherna mot ÖSK. 

Vad tror du om matchen på lördag, vad kommer att krävas av er?

– Det krävs en topprestation från oss för att kunna vinna borta mot ÖSK. Det är en av säsongens tuffaste matcher, helt klart. Jag förväntar mig en tuff och jämn fight. 

Bilder är lånade av lokaltidningen i Kungälv, Kungälvsposten. Stort tack för att ni levererar bra bandybilder!

Matchen har avslag klockan 15:00 på lördag i arenan, missa inte det!