Halva helgens jobb gjort

Örebro vann lördagens hemmamatch mot IK Tellus från Stockholm med 6 - 3 efter 3 - 1 i halvtid. En stabil insats av Örebro som gjorde ett avgörande ryck direkt i andra halvlek med ett viktigt 4 - 1 mål signerat Filip Bergman.

 

Det var annars Tellus som inledde matchen bäst och chockade hemmalaget med att göra 1 – 0 i matchens första minuter på hörna när August Elebring träffade rätt långt där bakifrån i ledet av kompetenta skyttar i gästerna. Stärkta av målet höll Tellus i taktpinnen och Örebro fick jaga mycket boll första sju minuterna. I minut 8 kvitterade Örebro genom ett riktigt viljemål signerat Simon Folkesson. Det ändrade matchbilden totalt och Örebro tog över taktpinnen och var nu det lag som var klart mest spelförande. Man skapade flera farliga målchanser men hade inte riktigt förmågan att avsluta tillräckligt bra.

Stor pådrivare i hemmalaget var Alexander Strand som var tillbaka i spel i hemmalaget efter en tids frånvaro. Det var också nämnde Strand som gjorde Örebros 2 – 1 mål i den 37:e spelminuten ur misstänkt offsideposition, inte desto mindre vackert för det. Rättvist sett till senaste tjugo minuternas spel där nog Örebro borde ha gjort både ett och två mål till. Örebro fick dock utdelning retroaktivt och när klockan stod på 45:05 skickade Filip Bergman iväg ett knackskott som en täckt Simon Westin i gästernas mål var chanslös på. 3 – 1 till hemmalaget efter 45 spelade minuter med känslan att laget behövde bli lite mer resoluta sista tredjedelen.

Tellus gör ingen dålig första halvlek men har svårt att skapa de där riktigt heta målchanserna. Örebro hade dock tur då Tellus är ett skickligt lag på hörnor med många bra skyttar och det kändes inte som att Örebro tog gästernas hörnor riktigt på allvar i första halvlek. Nu gick det bra ändå, men vi är ganska övertygade om att det var en punkt man tog upp i omklädningsrummet i halvtid. Örebro fick sedan en smakstart på andra halvlek när Filip Bergman gjorde sitt andra mål för dagen fram till 4 – 1 efter dryga minutens spel av andra halvlek.

Tellus fick sedan in reducering till 4 – 2, men närmare än så kom inte gästerna. Örebro svarade per omgående och gjorde två fina mål fram till 5 – 1 och 6 – 2 signerat Filip Bergman och Jakob Sjölander. Tellus reducerade till 6 – 3 två minuter in på tilläggstiden, det kändes lite onödigt men hade ingen påverkan för den utgång som redan var given, två poäng till Örebro, och det är segrarna som räknas. Faktum är att Örebro nog borde ha gjort ett par mål till i andra halvlek men gästernas målvakt Simon Westin höll nere siffrorna, bl.a. genom en väldigt fin frilägesräddning när Filip Bergman var igenom en bit in i andra halvlek.

– En dag på jobbet. Vi skall vara ett bättre lag än Tellus och vinna, i synnerhet hemma. Skönt att äntligen också få vinna mot dom efter år av förluster och oavgjorda matcher. Där dödade vi det spöket! Vi gör en helt ok match och skapar ganska mycket målchanser och det kändes ganska lugnt bortsett från första tio minuterna när vi uppträdde lite nonchalant. Kul och viktigt att Alexander Strand var tillbaka, han betyder mycket för oss. En stabil insats av laget utan att för den delen imponera summerar Johan Allansson, ledare i Örebro.

Bäst hos gästande Tellus, målvakten Simon Westin och Erik Lycksäter. I hemmalaget plussar vi för trion Filip Bergman, Martin Flodström och Alexander Strand.

Ny match redan imorgon eftermiddag, 13:00, då vi gästas av seriens nordligaste lag, Kalix Bandy. I spelarna nedan kan ni se höjdpunkter och en intervju med tränare Patrik Sjöström. Mer inför matchen mot Kalix kommer senare ikväll.

Matchfakta