Försvarstalangen stannar i Örebro

Vi kan mycket glädjande meddela att den unga försvaren Elias Sandholm nu har förlängt sitt kontrakt med ÖSK Bandy och förblir gulsvart.

 

Elias som kom till ÖSK från Otterbäcken 2018 är en ung och lovande back som bidrar stort till laget både på och utanför isen. Det nya kontraktet är skrivet på tre år (2+1).

Sportchefen Johan Blom väljer att kommentera dagens förlängning så här:

– En riktigt viktig pusselbit att få på plats, helt klart. Trots att Elias bara är 20 år gammal så har samlat på sig mycket erfarenhet redan nu, jag tror inte det är många 02:or som har spelat lika många seniormatcher som honom.  Elias har haft en fin utveckling sen han kom till oss och jag tvivlar inte en sekund på att kurvan kommer fortsätta uppåt i många år till, därför är det väldigt skönt att vi kunde komma överens om ett längre kontrakt. Vi tror på Elias och han tror på oss och det vi gör och tillsammans siktar vi på att ta oss upp till högsta serien igen samtidigt som Johan kommer in på vikten av kontinuitet för att må bra och utvecklas som lag och förening;

– Att ha kontinuitet i en trupp är helt klart en framgångsfaktor och personligen tror jag det kommer bli ännu viktigare att tänka så i framtiden, det är en ganska begränsad spelarmarknad som finns där ute i bandyvärlden just nu. Det fylls helt enkelt på lite för dåligt underifrån och många yngre spelare är inte redo för seniorbandy på hög nivå om man bara spelat juniorbandy, det i takt med att äldre spelare avslutar karriärerna gör att underlaget av spelare inte blir så brett. Här har bandyförbundet och vi i föreningarna verkligen något att jobba med för att vända den trenden och få sporten att växa.

– Så med tanke på det så tycker jag att vi redan nu har en bra och intressant trupp till nästa säsong, även om silly season inte är över än och självklart har vi ytterligare några spår vi jobbar på för att spetsa till det hela avslutar Blom.

#4 Elias Sandholm