Effektivt Ljusdal när Örebro förlorade

Örebro förlorade fredagens bortamatch mot Ljusdal med 9-6 efter underläge 5-4 i halvtid. Ljusdals effektivitet fällde avgörandet och mönstret känns tyvärr igen från flera tidigare spelade matcher.

– Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är just nu. Vi spelar helt ok och skapar betydligt mer än Ljusdal. Framför allt är vi riktigt bra första 15 minuterna av andra halvlek. Men återigen känns det som att det blir livsfarligt varje gång motståndarna har bollen. Ljusdal är äckligt effektiva idag och släpper du in 9 mål vinner du inga matcher, så enkelt är det. Vi gör 6 mål på IP, det skall räcka för att vinna. Vi har en del att fundera över inför morgondagens match mot seriesuveränen Rättvik kommenterar Johan Allansson, ledare i Örebro.
Nej, Örebro fortsätter att släppa in väldigt mycket mål i matcherna mot dom på pappret lite bättre lagen och måste få ordning på blödningen bakåt. Mot Ljusdal spelar man ett spel som skall räcka till, man är bättre än långa stunder bättre än hemmalaget i spelet. Men hemmalaget får hela tiden gratis energi av det ena enkla målet efter det andra medan det blir precis motsatt effekt för Örebro.
Det känns som att Örebro många gånger är rätt positionerade på egen planhalva, ändå blir det mål. Kvällen kunde dock ha fått ett roligare slut när Örebro som sagt inledde urstarkt i andra. Man åkte jättebra skridskor och hade en helt annan fart än Ljusdal vilket ledde till bl.a. tre frilägen vid underläge 5 – 4. Tyvärr missade man dessa och istället kunde Ljusdal ganska omgående efter Örebros fina första 15, gå fram till 7 – 4.
Nico satte tre nya kassar i matchen mot Ljusdal
Det är bara att gratulera Ljusdal som haft det tufft i seriespelet innan segern mot Örebro. Kanske lossnar det nu för Hälsingelaget? För Örebros del lämnar man IP i Ljusdal med fler frågor än svar, och det är aldrig bra. Nu gäller det att ladda om för match imorgon mot seriesuveränen Rättvik. Där behöver det bli seger för att Rättvik inte skall segla ifrån i toppen. Det är stor skillnad på att ligga 3 eller 7 poäng efter di blåe. Svaret får vi strax efter klockan 18 lördag kväll.
Plus i kanten till Nico ikväll som gör tre nya mål och levererar gång på gång.
Höjdpunkter från Ljusdal – Örebro;