Derbykaraktär på morgondagens bortamatch

Imorgon, fredag, inleder Örebro en dubbelhelg på bortaplan med match mot TB Västerås i ABB Arena. En poäng skiljer lagen åt och vi står alltså inför ännu en 4-poängsmatch där Örebro har allt i egna händer.

 

Detta tack var segern senast mot Nässjö hemma som gjorde att man klev upp på kvalplats i tabellen och därmed till fullo kan styra över sitt eget öde från och med nu. TB på bortaplan på ABB Arenas stora och breda is är alltid en tuff utmaning. Det brukar vara tätt, jämnt, spännande, smågrinigt och inte sällan innehålla ingredienser som liknar dom som ofta ses i stekheta derbyn. Hemmalaget TB är på gång och har knipit ett sista halmstrå i kampen om en kvalplats. Detta efter en urstark 5 – 1 seger borta mot Ljusdal inför 1000 personer på IP. Örebro och TB möttes senast i Supercupens semifinal i en spelmässigt mycket jämn och spännande match.

Där och då, på Tingvallas nylagda is, var målvakten Joakim Bergqvist den stora hjälten när han räddade friläge på friläge i första halvlek när Örebro satt kvar i bussen och tycktes drömma sig bort mot varmare breddgrader än den svinkalla luft som omgav Tingvallas is. I andra halvlek var Örebro ett helt annat lag och stärkta av ”Kimmens” målvaktsspel gjorde man en mycket fin prestation och man kunde till slut vinna klart, logiskt? Kanske inte med tanke på första 45, men i sporten bandy är det målen som räknas, ingenting annat.

I TB är det framför allt fyra spelare som stuckit ut i det lag som tillsammans med Rättvik inledde serien urstarkt för att sedan mattas av och som nu ånyo verkar ha hittat ett vägvinnande spel. Kvartetten består av Edvin Porswald, Figge Nilsson, Rasmus Fridolfsson och Emil Juhlén. Tillsammans har dom svarat för 61% procent av TB:s målskörd så här långt. I Örebro är viktiga spelarna Filip Bergman och Victor Janérs tillbaka efter att ha saknats senast mot Nässjö. Att dom saknades då gör så klart att den prestationen lyser än starkare på natthimlen. Bergman som ju tveklöst varit en av seriens absolut bästa och mest sevärda spelare så här långt.

I spelarna nedan kan du se intervjuer med Patrik Sjöström och Oscar Larsson inför helgen;

Ert stöd är viktigt i kampen om kvalspel, res med Svampen till Västerås imorgon, det finns platser kvar! Bokar gör du här.

Matchen sänds även som PPV på Bandyplay.