Andersson och Fägersten sista pusselbitarna

En rolig nyhet att presentera är att klubbens egna talanger Isac Andersson och Fabian Fägersten flyttas upp från klubbens division 1 lag (U-trupp) till A-truppen under kommande säsong.

Båda spelarna är fostrade i ÖSK Ungdom och har efter junioråren där spelat i Wadköping/ÖSK U i Division 1. Isac är född 2001 och är användbar på flera olika positioner på planen men främst kommer han att konkurrera om en plats på mittfältet. Med sin fina skridskoåkning och vassa klubbteknik är han verkligen en spelare för framtiden. Fabian är ett år äldre och huserar i backlinjen, med sin goda fysik och resoluta spel har han goa möjligheter att på allvar slåss om en plats i ÖSK:s försvar i vinter.

Sport Johan Blom kommenterar de två sista pusselbitarna i A-truppen inför säsongen 2022/23;

– Det känns riktigt kul när man kan belöna spelarna från de egna leden med sina första A-lagskontrakt. Båda killarna har varit med under försäsongen ända sen i våras och gjort det jättebra och visat en härligt inställning. Det här är spelare som efter att ha krigat många år i vårt U-lag verkligen är väl värda sin chans med A-laget. Det ska bli intressesant att se hur mycket Isac och Fabian kan fortsätta att utvecklas nu när träningsmängd och kravställning ökar. Blom fortsätter vidare;

– Med dom här två tillskotten så innebär det att vi är helt klara med truppen för säsongen och personligen är jag nöjd med hur arbetet har gått och den truppen vi lyckats få ihop. Vi har många spelare som varit i klubben länge nu och fått en känsla och ett hjärta för klubbmärket. Att ha den kontinuiteten tror jag blir väldigt viktigt, både i vinter och framöver. Vi vill vara ett lag som slåss om dom tre platserna högst upp i tabellen i vinter och det känns som att med den här truppen och den ledarstaben vi har, så har vi fina möjligheter för det.

Båda kontrakten är skriva på 1 år.

Värt att nämna är också att man under den här försäsongen för första gången på mycket länge, haft ett större antal yngre förmågor med under hela uppbyggnadsfasen. Dessa spelare har verkligen visat framfötterna och en fantastiskt fin inställning till träning och de höga krav som ställs på den här nivån. Det har som sagt också resulterat i att två spelare belönats med A-lagskontrakt och att ytterligare några spelare är betydligt bättre förberedda inför årets säsong, oavsett lagtillhörighet. Det ligger också helt i linje med framtida visioner hos föreningen och sportgruppen, om att ha möjlighet att sätta en större lokal prägel på laget över tid.

Första träningsmatchen för A-laget spelas hemma i Behrn Arena, lördagen den 17 september då vi gästas av elitserielaget Vetlanda BK. Matchstart 14:00.